Sastamalassa alkoi kättelemätön kevät – monet kaupungit ovat kieltämässä matkat ulkomaille

Myös Tampereen kaupunki saattaa rajoittaa henkilöstönsä matkustusta.

Koronavirus vaikuttaa monen elämään Pirkanmaalla. Sairaanhoitopiirissä on todettu viisi tartuntaa maanantaiaamuun mennessä.

Altistuneita on kaikkiaan noin 150. Heidät kaikki on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Sastamalasta ei nyt lähdetä työmatkoille ulkomaille

Sastamalan kaupunki kieltää henkilöstönsä ulkomaille suuntautuvat työmatkat huhtikuun loppuun saakka. Sastamalan kaupungin johtoryhmä suosittelee lisäksi käytäntöä olla kättelemättä.

Johtoryhmä linjaa, että vierasryhmien osalta on noudatettava suurta harkintaa. Massatapahtumien järjestämistä tulee arvioida tapauskohtaisesti.

Sastamalan terveyskeskukseen on tullut muutamia tiedusteluja koronavirukseen liittyen.

Lisää matkustuskieltoja tulossa?

Myös Tampereen kaupunki saattaa rajoittaa henkilöstönsä matkustusta. Tampereen johtoryhmä linjaa matkustussuosituksia tiistaiaamuna.

Linjaus koskee myös koululaisten ja opiskelijoiden ulkomaan matkoja. Lukio-opetuksen johtaja Jorma Suonio kertoo, että esimerkiksi Tampereen klassillisen lukion opiskelijoiden matka Tšekin ystäväkouluun huhtikuun alussa saattaa peruuntua tai lykkääntyä.

Monissa muissakin kaupungeissa joko pohditaan tai on jo rajoitettu matkustamista ulkomaille. Kaupungit kertovat noudattavansa työntekijöitä koskevissa ohjeistuksissaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietoja ja ohjeita(siirryt toiseen palveluun).

Linkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *