Matkatoimistot myyvät juuri nyt kesän matkoja tavallista reilummilla ehdoilla – yksi palauttaa rahat myös koronakaranteeniin joutuneelle

Koronavirustilanteen huonontuessa suomalaiset matkatoimistot ovat höllentäneet kesäkauden pakettimatkojen sopimusehtoja. Jos asiakas on varannut matkan aikoja sitten, muutoksista ei kuitenkaan ole hyötyä.

Moni matkatoimisto myy asiakkailleen nyt pakettimatkoja tavallista reilummin sopimusehdoin. Reilummista sopimusehdoista ja hinnoista ovat kampanjoineet viime päivinä ainakin AurinkomatkatApollomatkat ja Tjäreborg. Syynä ilmiöön on koronavirus, joka on lisännyt epävarmuutta matkojen toteutumisesta.

Matkatoimisto Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen kertoo, että Tjäreborg otti viime perjantaina käyttöön ”maksuttoman lisäturvan”. Se sisältyy automaattisesti kaikkiin lomalentopaketteihin, jotka on ostettu 6.3 alkaen ja joiden lähtöpäivä sijoittuvat ajanjaksolle 8.3.–31.10.2020.

”Nyt asiakkaamme voivat varata kesän matkoja, ja heillä on laajemmat mahdollisuudet tehdä muutoksia matkan ajankohtaan. Lisäturvaan kuuluu myös maksuton matkavakuutus päälle”, Virtanen listaa.

Lisäturvan myötä asiakas saa Tjäreborgilta pakettimatkan rahat takaisin lääkärintodistusta vastaan sairastuessaan. Maksu palautetaan siinäkin tapauksessa, että asiakas on määrätty koronakaranteeniin, vaikka hän olisikin itse terve.

Tjäreborg ei kuitenkaan tarjoa maksutonta lisäturvaa, jos asiakas on ostanut kesän tai kevään matkan ennen 6.3.

Matkan peruutus on nyt halvempaa

Finnair-konserniin kuuluva Aurinkomatkat on tehnyt matkojen peruuttamisesta niin ikään asiakkaalle helpompaa, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Manti Väätäinen-Pereira.

Aurinkomatkojen matkan kohteen ja ajankohdan voi nyt muuttaa maksutta vielä 21 vuorokautta ennen lähtöä. Matkan voi myös peruuttaa tavallista pienemmin kustannuksin.

”Jos matkan haluaa kokonaan peruuttaa vähintään 21–45 vuorokautta ennen matkan ajankohtaa, normaalioloissa siitä veloitetaan 200 euroa matkustajaa kohti, mutta nyt hinta peruutukselle on 100 euroa”, Väätäinen-Pereira kertoo.

Aurinkomatkojen etu päättyy kuitenkin jo 10.3.

Myös Apollomatkat tarjoaa yhden maksuttoman muutoksen kesäkauden 2020 matkaan, jos sen tekee viimeistään kaksi viikkoa etukäteen ja matka on ostettu maaliskuun aikana.

Linkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *