Aurinkomatkat peruu kymmenien tuhansien asiakkaiden matkat – Käsittelyyn voi mennä viikkoja

Koronavirustilanne, sen aiheuttamat matkustusrajoitukset ja Finnairin lentojen peruutukset saavat Aurinkomatkat perumaan lisää lentojaan.

Koronavirusepidemia vaikuttaa merkittävästi Aurinkomatkojen matkoihin myös 15.5.–30.6.2020. Aurinkomatkat on jo aiemmin kertonut peruneensa matkat ajalta 13.3.–14.5.2020.

Aurinkomatkat kertoi peruutuksista maanantaina aamupäivällä.

Yhtiö peruu kaikki Aurinkomatkojen matkapaketit ja kaupunkilomat, joiden lähtöpäivä on välillä 15.5.–30.6.2020.

Lisäksi Aurinkomatkat peruu kaikki kesäkauden 2020 matkapaketit seuraaviin matkakohteisiin:
  • Bulgaria: Albena, Sveti Konstantin, Varna ja Varnan Kultahietikko
  • Espanja: Costa Doradan alueen lomakohteet Cambrils ja Salou
  • Italia: Gardajärvi, Napolin alue ja Riminin alue
  • Itävalta: Innsbruck, Kaprun, Seefeld, Serfaus, Söll ja Zell am See
  • Kreikka: Skiathos, Skopelos ja Zakynthos
  • Turkki: Marmariksen alue ja lennot Antalyan lentokentälle

Koronavirustilanne tulee vaikuttamaan alkukesän matkoihin ja joidenkin kohteiden osalta kaikkiin kesän matkoihin.

”Ymmärrämme, että tilanne aiheuttaa asiakkaissamme epävarmuutta, joten haluamme ennakoida ja viestiä asiakkaillemme muutoksista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Olemme myös valmiita aloittamaan matkat lyhyelläkin aikataululla valikoituihin kohteisiin, kun tilanne muuttuu ja kohteisiin voi taas matkustaa turvallisesti”, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa tiedotteessa.

Aurinkomatkat kertoo olevansa suoraan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin tulee muutoksia. Matkavaraus perutaan automaattisesti ja varauksella olevaan sähköpostiin lähtee ohjeet rahojen palauttamiseksi. Yhteydenotot tapahtuvat vaiheittain matkustusajankohdan mukaisessa järjestyksessä ja peruttavien matkojen suuresta määrästä johtuen peruutuksiin ja niiden käsittelyyn menee jopa viikkoja.

Aurinkomatkat peruu kymmenien tuhansien asiakkaiden matkat, joten asiakaspalvelu tulee olemaan hyvin ruuhkautunut vielä pitkään. Aurinkomatkat toivoo, etteivät asiakkaat lähettäisi samasta varauksesta useita viestejä, koska se ruuhkauttaa asiakaspalvelua entisestään.

”Olemme pahoillamme asiakkaillemme koituvasta haitasta ja epävarmuudesta. Ajatukseni ovat niin asiakkaissamme kuin kaikissa matkailualan kollegoissamme maailmalla, joihin tämä ennennäkemätön tilanne vaikuttaa. Toivon, että pääsemme jälleen toteuttamaan asiakkaidemme lomaunelmia mahdollisimman pian koronaviruksen laannuttua”, Kousa sanoo Aurinkomatkojen tiedotteessa.

Linkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *