Satakunnassa kaksi uutta koronavirustapausta tiistaina – molemmat liittyvät matkailuun

Satakunnassa on eilen todettu kaksi uutta koronavirustapausta, molempien potilaiden yhdellä perheenjäsenellä on myös koronavirusinfektioon sopiva oireisto. Sairaalassa on tällä hetkellä hoidettavana yksi varmistettu koronaviruspotilas. Tehohoidossa ei ole yhtään potilasta.

Molemmat varmistetut tapaukset liittyvät matkailuun.  Toinen uusi tartunta liittyy Viron ja toinen Ylläksen matkaan. Kummankin potilaan yksi perheenjäsen on sairastunut samanlaisella oirekuvalla. Kummassakin tapauksessa potilaat ja myös heidän perheenjäsenensä olivat oma-aloitteisesti olleet matkan jälkeen kotona muita tapaamatta, joten lisätartuntojen riski Satakunnassa näihin tapauksiin liittyen on hyvin vähäinen.

Laboratoriovarmistettuja tapauksia on Satakunnassa nyt 23.  Alueella tehdyistä kliinisistä diagnooseista ei voida enää saada selvää kuvaa, joten Satasairaala keskittyy raportoimaan laboratoriovarmistetuista tapauksista, kuten muutkin sairaanhoitopiirit.

Linkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *