”Hän hyppäsi veneestä kuin MacGyver” – supertähti LeBron James pelasti ystävänsä hukkumasta lomamatkalla

Koripallotähti Carmelo Anthony kertoi tarinan siitä, miten LeBron James pelasti hänen henkensä kaveriporukan lomamatkalla.

Carmelo AnthonyLeBron JamesChris Paul ja Dwyane Wade on NBA:n tunnetuin kaveriporukka.

Supertähtinelikko dominoi NBA-liigaa vuosien ajan. Sen lisäksi joukko toimii edelleen äänitorvena esimerkiksi yhdenvertaisuutta koskevissa asioissa ja rasismin vastaisessa taistelussa.

Nelikko sai lempinimen ”Banana Boat Crew” vuonna 2015, kun he lomailivat porukalla Karibianmerellä. Mukana oli myös Waden vaimo, näyttelijä Gabrielle Union.

Nimi syntyi, kun julkisuuteen pulpahti kuva Jamesista, Paulista, Wadesta ja Unionista muovisen, banaaninmuotoisen kellukkeen kyydissä lomamatkalla. Anthony oli samalla reissulla, joten pelaajanelikosta tuli Banana Boat Crew.

Aiemmin matkasta kerrotut tarinat ovat keskittyneet hauskanpitoon, mutta perjantaina Anthony kertoi Unionin rohkaisemana vakavammasta välikohtauksesta reissulla.

Hän joutui hengenvaaraan, kun kaverukset olivat merellä.

– Hyppäsimme kaikki veneestä veteen. Uimme kaikki pieneen luolaan. Paluumatkalla te muut menitte takaisin veneelle, minä en. Se oli oma vikani, koska halusin vielä hetken katsella barrakudoja, Anthony kertoi.

”Pelastit henkeni”

Ennen kuin Anthony arvasikaan, vetäisi veden virtaus hänet mukanaan.

– Yhtäkkiä katsoin ylös ja virtaus alkoi viedä minua poispäin veneeltä merelle.

Wade, joka ei halunnut veteen alun alkaenkaan kovien virtausten vuoksi, menetti näköyhteyden Anthonyyn tuossa vaiheessa. Tuuli voimistui, ja Anthony kertoo pelänneensä jo pahinta.

– Katsoin veneelle päin ja yhtäkkiä näin LeBronin, hän hyppäsi veneestä kuin joku MacGyver. Hän hyppäsi veteen ja toi minut takaisin. Hän ui yhdellä kädellä ja piti minusta kiinni toisella. Hän pelasti henkeni. Bron, todella arvostan sitä. Pelastit henkeni tuona päivänä.

Banaaniveneporukka haaveili pitkään yhdessä pelaamisesta. Se toteutui ainoan kerran vuoden 2008 kesäolympialaisissa. Seuratasolla Wade ja James pelasivat yhdessä Miamissa, ja he voittivat yhdessä kaksi mestaruutta.

Tähtinelikosta Los Angeles Lakersin Jamesin ura on ollut vakuuttavin. Kolminkertaista NBA-mestaria pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hänet on valittu neljä kertaa liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi ja kaikkiaan 12 ketaa kauden ykköstähdistöön.

Miamin tähti Wade lopetti uransa kauden 2018–19 jälkeen. Anthony edustaa nykyisin Portland Trail Blazersia. Hän tai Paul eivät ole voittaneet mestaruutta ainakaan vielä urallaan. Paul pelaa Oklahoma City Thunderissa.

Luelisä