Ravivihje: Toto64 Åby 2.4.2020 – 137 509 euroa ekstraa (poisjääntipäivitys)

Encore Un Sisu jatkaa voittokannassa.

HUOM! Åbyn raveihin saatiin dramatiikkaa jo iltapäivällä, kun tanskalaishevoset joutuivat jäämään pois ja Toto64-kierros sai uuden luonteen. Muun muassa iso suosikki Chili Volo jäi pois ja samoin pienemmän systeemin alkuperäinen varma Macro Star.

Eskilstunan Toto64-pelissä neljä oikein tulokset jäivät voitto-osuudetta tiistaina, joten Åbyn T64-kierrokselle saatiin mukava jackpot. Muistutuksena ekstraraha jaetaan kuusi oikein veikanneiden kesken. Kohteet eivät ole helpoimmasta päästä, joten potti voi kohota mojovaksikin.

Täysosumaa lähdetään jahtaamaan norjalaisvieras Encore Un Sisu (T64-5) varmana. Frode Hamren tallista tuleva tamma on ollut vakuuttava tällä kaudella ja Björn Goopin ajokki on kilpasisariaan vastaan hyvin lähellä voittoa. Pienemmässä systeemissä toisena varmana toimii Il Commendante (T64-4).

Maistuvia merkkejä kierrokselle ovat muun muassa Going For Glory (T64-2), Caviar’s La Marc (T64-3) & Look Håleryd (T64-6). Kohteiden todennäköisyysarviot löytyvät artikkelin lopusta.

Toto64-kierroksen peliaika päättyy normaaliin tapaan lähdön neljä starttiin eli n. klo 20.30.

Toto64-1

5 Keegan Trot avasi kautensa Halmstadin Klass II-lähdössä, jossa ruuna sai stayer-matkalla namureissun ensin sisäpareissa ja sitten toisessa ulkona. Ankkuriköysi venyi lopussa kärkeen nähden, mutta Peter Untersteinerin ajokki tuli kuitenkin päätöskierroksen 13,2-vauhtia. Positiivista oli myös, että se ravasi paremmin kuin ennen taukoaan. 8 Jareth Boko on edellisten tavoin vahva jyrä. Kyvykäs ruuna on kärsinyt pikkuvaivoista ja esimerkiksi joulukuun starteissa se otti kummallisia muutaman askeleen laukkoja. Viimeksi Solvallassa Conrad Lugauerin suojatti painoi puolestaan loppusuoralla raakasti ulospäin ja nyt se palaakin pieneltä huililta. Todennäköisesti Lugauer ajaa kasiradalta aktiivisesti eteenpäin. 1 Gelatiamo ei ole urallaan mainetekoja esittänyt, mutta nyt ruuna on siirtynyt Robert Berghille eikä mikään sijoitus saa nappipaikalta yllättää. 6 Milos Ganador on kerännyt ainakin alustavasti yllättävän paljon peliä 19 prosentillaan siihen nähden, että ruuna hakee edelleen uransa avausvoittoa. Eikä voitottomuus ole ollut mitään sattumaa vaan se tarvitsisi jostain lisäpuristusta loppumetreille. Nyt sellaista on tuomassa Björn Goop. Luultavasti nopea lähtijä saa ainakin tarvitsemansa hyvän reissun. 14 From Macarena pärjäsi viime kaudella hyvätasoisissakin lähdöissä, mutta kahdeksan kuukauden huililta ja piippuhyllyn paikalta voitto tulisi vielä yllätyksenä. Skrelliehdokkaista lapulle nostetaan toissa kerralla lujaa lopettanut 13 Andover Hudson sekä tauolta palaava 10 Make A Dream H.C., joka meni 3-vuotiaana täyden matkan 13,8ake ja pari kertaa maililla 12-alkuisen tuloksen.

Ranking: A) 5-8 B) 1-6 C) 14-10-13-9-11-4-2-7-12

IS-pelisuositus – Toto64-1

Pieni: 5, 8Suuri: 5, 8, 1, 6, 10, 13

Toto64-2

Toisen kohteen vähän tienanneiden tammojen lähdöstä erottuu kolme hevosta. 5 Going For Glory on tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja vaikka voittoja ei olekaan tullut yhtä enempää. Toissa kerrallakin Jägersrossa se tuli toiselta ilman vetoapua rehdisti perille ja viimeksi hävisi vain lahjakkaalle Silent Honorille. Markus Waldmüllerin ajokki lähtee hyvin liikkeelle ja on todennäköinen keulahevonen. Plussaa myös siitä, että ainakin ennakkotietojen mukaan ranskalaissyntyiselle tammalle lyödään tänään jenkkikärryt perään. Flemming Jenseniltä 2-vuotiaana aloittanut 7 Cleopatra Mystique ei päässyt 3-vuotiaana kilpailemaan kertaakaan, mutta tamma on palannut mainiossa iskussa radoille Thomas Uhrbergin treenistä. Jo koelähdössä se meni hyvän tuloksen 16,9ke ja sen jälkeen Åbyssa kiri toisesta ulkoa 13,7-vauhtia edeten helppoon voittoon. Viimeksi Halmstadissa sukutamma laukkasi lähtöön ja jäi lopulta juoksemaan toisella ilman vetoapua. Cleopatra Mystique kesti vaativan reissun hyvin ja hävisi voitonkin vain niukasti selässään paremman reissun saaneelle. Päätöskierroksen se tuli 14,4-kyytiä. Norjalaisvieras 11 Sofies Case on voittanut molemmat kauden starttinsa Bjerkessä. Ensin nappireissun jälkeen toisesta ulkoa ja viimeksi keulasta. Varsinaisesti tamma ei ole mitenkään häikäissyt kumpanakaan kertana, mutta vaikea sanoa kuinka paljon sille on jäänyt varaa ja todennäköisesti Frode Hamren valmennettava menee starttien myötä yhä eteenpäin.

Ranking: A) 5-7-11 B) – C) 2-8-9-1-10-6-4

IS-pelisuositus – Toto64-2

Pieni: 5, 7, 11Suuri: 5, 7, 11

Toto64-3

1 Floydside Am oli hyvä voittostarteissaan runnoessaan molemmilla kerroilla pitkällä kirillä selvään voittoon. Viimeksi kaikki mahdollinen meni Jägersrossa pieleen. Ruuna jäi alussa laukkaavien takia, matkalla sitä nostateltiin ulkoradoille ja se jäi kruunuksi loppumatkaksi tarpomaan kolmannelle, joten kyseisen startin voi tyystin unohtaa. Vahvalle hevoselle tänään juostava 2640 metrin matka on etu, kuski paranee Johan Untersteinerin hypätessä valmentajan jälkeen kyytiin ja paalupaikaltaan se juoksee joko keulassa tai johtavan takana. 2 Caviar’s La Marc on kovaluokkainen tamma. Se voitti Axevallassa pitkästä tauosta huolimatta hienolla tyylillä, mutta viimeksi otteissa ei ollut samanlaista sähinää ja nyt André Eklundhin ajokki palaakin pieneltä huililta. Jos se on yhtä hyvä kuin esimerkiksi viime kesäkuun Jägersrson voittokisassaan niin muut ovat helisemässä tanskalaisvieraan kanssa, mutta pienellä varauksella siihen on nyt suhtauduttava. Hanna Lähdekorven suojatti 9 Bastian tuli viime viikolla Jägersrossa toisesta ulkoa päätöstuhannen 12,7-vauhtia kirien Durellon jälkeen toiseksi. Sitä ennen Axevallassa ruuna leiskautti ajamatta helppoon voittoon. Bastian tekee luotettavaa jälkeä ja Kari Lähdekorven omistama 4-vuotias on suoritusvarmuudellaan lähdön todennäköisin totohevonen. Alustava kuuden prosentin kannatus on yllättävän vähän. 12 VästerboChecklight on 40 metrin takamatkalaisista kovin, mutta kymmenen kuukauden tauolta ruuna on täysi arvoitus.

Ranking: A) 1-2 B) 9-12-13 C) 11-14-10-4-6-7-8

IS-pelisuositus – Toto64-3

Pieni: 1, 2, 9Suuri: 1, 2, 9

Toto64-4

11 Il Commendante voitti Jägersrossa ja Kalmarissa keulasta helposti, vaikka jälkimmäisessä sillä heikko hetki loppukurvissa olikin. Viimeksi massiivisen kokoinen ruuna laukkasi kaksi kertaa samassa kohdassa etukurvissa. Sören Boelin ajokki olisi vielä ilman toista laukkaansa osallistunut kärkimatsiin. Kurvijuoksu on tuottanut toisinaan hankaluuksia ja ne olisi hyvä päästä juoksemaan sisärataa pitkin. Joka tapauksessa Il Commendante on Chili Volon poisjäännin myötä iso suosikki. Yhden varmistusrastin se saa suurempaan systeemiin. 4 Red Jasper R.D. teki hyvän esityksen suoraan tauolta viimeksi Jägersrossa. Ruuna menetti asemiaan ensimmäisessä kurvissa laukkaavan takia ja kiri sen jälkeen uudella ennätystuloksellaan 13,6aly lupaavasti kolmanneksi. Startti alla 4-vuotias petraa entisestään ja toisin kuin lähes kaikilla muilla lähdön osallistujille, sen kuski paranee Gustav Johanssonin hypätessä rattaille valmentajan jälkeen. 8 Chilli Choice C. on tehnyt hyvän paluun parin vuoden tauon jälkeen ja tamma on parantanut joka starttiinsa. Viimeksi se tuli keulasta hyvin perille uudella ennätystuloksellaan ja kakkossijat kääntyvät pikapuoliin voitoksi. Parin kuukauden tauolta tuleva 6 Lucky Wind oli hyvä varsinkin toissa kerralla Kalmarissa, jossa sillä urheiltiin keulasta kovaa American Hillia vastaan ja tamman olisi voinut kuvitella sippaavan pahemminkin. Jesper Rydbergin ajokilta riisutaan tänään ensimmäistä kertaa takakengät pois. 1 Signe Summit pärjäisi samanlaisena kuin syyskuun voittojuoksuissaan, mutta niistä on aikaa ja kauden avauksessaan Sofia Aronssonin laatutallista tuleva tamma oli rehellisen heikko.

Ranking: A) 11 B) 4-8-6 C) 1-9-2-10-5-12

IS-pelisuositus – Toto64-4

Pieni: 11Suuri: 11, 4

Toto64-5

Viime syksynä Frode Hamren treeniin siirtynyt 6 Encore Un Sisu ei ole uudesta tallista ravia polkiessaan vielä parempaansa kohdannut. Neljättä peräkkäistä voittoaan hakeva tamma on ollut vakuuttava viime starteissaan. Erityisesti toissa kerran Bjerken esitys oli hieno, kun se jyräsi johtavan rinnalta kuskin pahemmin hätistelemättä ykköseksi. Encore Un Sisun olemus on sellainen, että se tulee vielä nousemaan korkealle sarjoissaan ja tamma on osoittanut tulevansa monenlaisilla juoksunkuluilla. Björn Goop rattailla tietysti lisää usein liikaakin pelikannatusta, mutta varsin usein osuvana Encore Un Sisu laitetaan vihjesysteemien ainoaksi läpivarmaksi. Lähtö on suosikin takana yllättävän heikkotasoinen 40 000 kruunun ykköspalkinnosta huolimatta. 10 Very Many Legs on vaeltanut varjojen mailla viime startit, mutta luokaltaan kyseessä on kova tamma ja nyt siltä päästään riisumaan kengät pois. 5 Appaloosa jäi viimeksi Halmstadin T75-lähdössä johtavan rinnalle eikä heikkoon sijoitukseen pidä liikaa tuijottaa. 7 Veiled palasi hyvässä iskussa tauolta viimeksi Mantorpissa runnottuaan johtavan rinnalta niukkaan voittoon. Se jatkaa kengittä, mutta nyt sille ei päästä laittamaan volttilähdön vuoksi jenkkikärryjä perään. Paalun kolmikosta 3 Usiana Face on kerännyt selvästi eniten peliä, mutta se oli kauden avauksessaan vaisu keulapaikalta. Kiinnostavin rasti paalulta olisikin 1 Janai, joka saanee täydellisen juoksun ja nyt siltä napataan kaikki kengät pois.

Ranking: A) 6 B) 10-5-7-1-3 C) 2-8-9-11

IS-pelisuositus – Toto64-5

Pieni: 6Suuri: 6

Toto64-6

Päätöskohteen tasokkaassa mailin rykäisyssä vauhtia tuskin tulee puuttumaan. 2 Look Håleryd oli viimeksi Halmstadin Klass I-lähdössä kahdeksatta sijaansa parempi. Ruuna jäi kuudenteen ulos, josta oli vaikea nousta korkeammalle, vaikka 10,3-vauhtia viimeiset 400 metriä kirikin. Nyt on käsillä kolmas startti tauolta, paikka on paras mahdollinen eikä Peter Untersteinerin suojatti häviä luokallaan tässä kenellekään. 10 Admiral Knick kamppaili viime kaudella tasapäisesti aivan Norjan parhaita 3-vuotiaita vastaan. Ori onkin perushevosia tähän lähtöön tauosta ja takarivistä huolimatta. 7 Key West Snapper vakuutti taulussa näkyvissä voittojuoksuissaan. Varsinkin jälkimmäisellä kerralla Åbyssa, jossa se nuiji johtavan rinnalta T86-lähdössä ykköseksi. Viimeksi ruuna laukkasi kärjen rinnalta loppukurvissa eikä siinä kohtaa näyttänyt enää menestyjältä. Tänään sille lyödään jenkkikärryt perään. 3 Paulino on hyväluokkainen menijä, joka tekee nyt mielenkiintoisen debyytin Robert Berghilta. Viidentenä lapulle turhan pelaamattomaksi jäänyt 11 Quite A Quality. Kovakuntoisesta Conrad Lugauerin tallista tuleva ruuna on luokaltaan kova tekijä ja huomioitava tauosta huolimatta. Toki kurjalta paikalta vaatisi tuuriakin juoksunkulussa. 1 Scotch Brodde tuli viimeksi Åbyssa hyvin perille pitkän kirin päätteeksi. Startti alla ruuna parantanee entisestään ja nappipaikalta se voi olla varsinkin troikan alariveille pelaamattomana hyvä haku.

Ranking: A) 2-10-7-3 B) 11-1-5-9 C) 8-12

IS-pelisuositus – Toto64-6

Pieni: 2, 10, 7, 3, 11, 1Suuri: 2, 10, 7, 3, 11, 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 5, 8
Toto64-2: 5, 7, 11
Toto64-3: 1, 2, 9
Toto64-4: 11
Toto64-5: 6
Toto64-6: 2, 10, 7, 3, 11, 1
Hinta: 10,80 €

Tästä kupongille:

Suuri
Toto64-1: 5, 8, 1, 6, 10, 13
Toto64-2: 5, 7, 11
Toto64-3: 1, 2, 9
Toto64-4: 11, 4
Toto64-5: 6
Toto64-6: 2, 10, 7, 3, 11, 1
Hinta: 64,80 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot:

T64-1: 1/13. 5/27. 6/12. 8/25. 10/4. 13/4. 14/5.

T64-2: 5/29. 7/30. 11/30.

T64-3: 1/29. 2/27. 8/18. 12/11. 13/4.

T64-4: 1/4. 4/14. 6/11. 8/12. 9/4 11/46

T64-5: 1/5. 3/6. 5/6. 6/59. 7/6. 10/7.

T64-6: 1/5. 2/21. 3/14. 5/5. 7/18. 9/4. 10/20. 11/8.

Linkki