Visulahti valmistautuu kesään epävarmuudessa – Puistonjohtaja kehottaa malttiin: “Huvimatkailun aika tulee myöhemmin”

Koronatilanne tulee vaikuttamaan Visulahden kesätyöntekijämäärään.


Normaalisti Mikkelin Visulahdessa valmisteltaisiin tähän aikaan vuodesta huvipuistoa ja vesipuistoa kesäkautta varten täyttä päätä.

Tänä vuonna kesää odotetaan kuitenkin suuren epätietoisuuden vallassa.

Puistonjohtaja Ville Asikainen kertoo, että leirintäaluetta valmistellaan jo pienellä väellä kesää varten, mutta muuten kesävalmisteluja on lykätty.

Puistossa on varauduttu siihen, että tarvittavat huollot, koeajot, katsastukset ja muut valmistelut tehdään nopeutetulla aikataululla toukokuussa, jos avaaminen on mahdollista.

Välivuoteenkin on jo henkisesti varauduttu

– Tietyt perustoimenpiteet pitää tehdä joka tapauksessa, oli meillä asiakkaita tai ei. Eli laitteita ei voi jättää ajamatta ja huoltamatta. Sitten me teemme tarvittavat huollot, koeajot, testaukset ja alamme jo kääntämään katseet kesään 2021, Asikainen sanoo.

Nyt katseet on kuitenkin suunnattu kuluvan huhtikuun loppuun. Silloin valtioneuvostolta pitäisi saada linjauksia, jotka vaikuttavat huvipuistojen tulevaan kauteen.

– Linjauksia yleisötapahtumista ja ylipäätään kokoontumisista. Ne linjaukset tietysti ovat meidän kannaltamme hirveän tärkeitä, Asikainen toteaa.

Tilanne vaikuttaa kesätyöntekijöiden määrään

Epävarmassa tilanteessa on myös suuri joukko Visulahden mahdollisia kesätyöntekijöitä.

Normaalisti Visulahdessa työskentelee heinäkuussa noin 80 kesätyöntekijää.

Haastattelut ja osa valinnoista on jo tehty, mutta niin työntekijät kuin työnantajakin joutuvat vielä odottamaan tietoa siitä, millainen Visulahden kesästä oikein on tulossa.

– Kyllähän tämä varmasti osaltaan vaikuttaa kesätyöntekijämäärään. Eli nyt jo tässä vaiheessa lienee selvää, että ihan normaalisti emme pysty avaamaan. Se varmaan tarkoittaa sitä, että joitakin myyntipisteitä pidetään kiinni. Tai ainakin siihen ollaan varauduttu, Asikainen sanoo.

Hän arvelee, että koronatilanteen aiheuttamat tiukemmat vaatimukset hygienialle saattavat toisaalta myös lisätä työvoiman tarvetta esimerkiksi siivous- ja huoltotehtävissä.

– Mutta tämä on tällä hetkellä vielä spekulaatiota, Asikainen lisää.

“Pelastetaan kotimaanmatkailu, kun sen aika on”

Majoitustilanne Visulahdessa näyttää puistonjohtajan mukaan tällä hetkellä jopa lohdulliselta.

Tämä johtuu siitä, että yritysmajoittujia on ollut Viitostien remontin ja muiden Mikkelissä tapahtuvien rakennushankkeiden ansiosta mukavasti.

Yksityismatkailijoiden määrä on ollut käytännössä nollissa, ja Ville Asikainen kehottaa noudattamaan malttia jatkossakin.

– Me pystymme tarjoamaan yritysmajoittujille lomatalomajoitusta ja uskomme, että saadaan, toivottavasti, myös leirintäalue avattua vappuna. Toki se vaatii ihmisiltä nyt pidättyväisyyttä ja vain välttämätöntä matkailua tässä vaiheessa. Huvi ja lomamatkailun aika tulee sitten myöhemmin kun tautitilanne sen sallii.

– Kuunnellaan kaikki viranomaisten antamia määräyksiä. Ja puhalletaan yhteen hiileen, sitten kun sen aika on, ja pelastetaan kotimaanmatkailu, Asikainen toivoo.

Linkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *