Kesä tulee, oletko valmis? Testaa kuinka hyvin tunnet nämä suomalaiset luontokohteet

Vaikka moni kesätapahtuma, festivaali tai lomakohde olisikin ensi kesänä suljettu, suomalainen luonto on aina auki.

Korona pistää monen suomalaisen kesälomasuunnitelmat uusiksi. Entistä useampi viettää lomansa tiiviisti kotimaan kamaralla.

Suomessa on 40 kansallispuistoa. Niissä vierailee vuosittain yli kolme miljoonaa kävijää. Yksi vaihtoehto lomapäivien viettoon on vierailu kansallispuistoissa, joita on eri puolilla Suomea.

Tässä on testi, jonka avulla voit selvittää oman tietämyksesi suomalaisista kansallispuistoista – ja saada lisätietoa Suomen luonnon aarteista.

1. Tämän kansallispuiston maisemaa hallitsee sata kilometriä pitkä tunturien ketju. Tiedätkö mikä on tämä Suomen suosituin kansallispuisto?

2. Yleensä kansallispuistot on nimetty sijainnin perusteella. Yksi kansallispuistoista on saanut kuitenkin nimensä presidentin mukaan. Mikä?

3. Tämän kansallispuiston erikoisuus on siellä oleva funkkisrakennus. Mikä on tämä kansallispuisto, jonne pääsee julkisilla kulkuneuvoilla pääkaupunkiseudulta?

4. Monet taiteilijat ovat haltioituneet tästä näystä, joka on yksi Suomen tunnetuimmista kansallismaisemista. Mistä kansallispuistosta on kyse?

5. Suomen suosituin vaellusreitti Karhunkierros sijaitsee tässä kansallispuistossa. Samoin myös kuuluisa koski Kiutaköngäs. Kansallispuiston nimi on?

6. Tämä kansallispuisto on yksi vanhimmista. Siellä on 540 metriä korkea Noitatunturi ja 220 metriä syvä Isokuru. Mistä kansallispuistosta on kyse?

7. Tämä kansallispuisto sai runsaasti julkisuutta kesällä 2018, kun siellä oleva Lapinsalmen riippusilta romahti. Mikä on tämä eteläisessä Suomessa sijaitseva kansallispuisto?

8. Tämä kansallispuisto on sekoitus erämaata ja perinnemaisemaa. Mikä on tämä vuonna 2011 perustettu kansallispuisto, joka on viimeisiä rakentamattomia metsäalueita pääkaupunkiseudulla?

9. Tämän kansallispuiston kulttuurinähtävyyksiin kuuluvat ruukkikylät ja kirkko, joka rakennettiin kiitokseksi, kun vedenpaisumus ei tuhonnutkaan ihmiskuntaa. Mistä kansallispuistosta on kyse?

10. Tässä kansallispuistossa on Värikallio, jossa on runsaasti esihistoriallisia kalliomaalauksia. Mikä on tämä kansallispuisto, jossa on on myös Julma-Ölkyn kanjoni?

Lähde: Metsähallitus ja erityisesti luontoon.fi/kansallispuistot(siirryt toiseen palveluun) -sivusto.

Linkki