Kesä tulee, oletko valmis? Testaa kuinka hyvin tunnet nämä suomalaiset luontokohteet

Vaikka moni kesätapahtuma, festivaali tai lomakohde olisikin ensi kesänä suljettu, suomalainen luonto on aina auki.

Korona pistää monen suomalaisen kesälomasuunnitelmat uusiksi. Entistä useampi viettää lomansa tiiviisti kotimaan kamaralla. 

Suomessa on 40 kansallispuistoa. Niissä vierailee vuosittain yli kolme miljoonaa kävijää. Yksi vaihtoehto lomapäivien viettoon on vierailu kansallispuistoissa, joita on eri puolilla Suomea.

Tässä on testi, jonka avulla voit selvittää oman tietämyksesi suomalaisista kansallispuistoista – ja saada lisätietoa Suomen luonnon aarteista.

1. Tämän kansallispuiston maisemaa hallitsee sata kilometriä pitkä tunturien ketju. Tiedätkö mikä on tämä Suomen suosituin kansallispuisto?

 Oulangan kansallispuisto  Repoveden kansallispuisto  Pallas-Yllästunturin kansallispuisto 

2. Yleensä kansallispuistot on nimetty sijainnin perusteella. Yksi kansallispuistoista on saanut kuitenkin nimensä presidentin mukaan. Mikä?

 Urho Kekkosen kansallispuisto  Marsalkka Mannerheimin kansallispuisto  Risto Rytin kansallispuisto 

3. Tämän kansallispuiston erikoisuus on siellä oleva funkkisrakennus. Mikä on tämä kansallispuisto, jonne pääsee julkisilla kulkuneuvoilla pääkaupunkiseudulta?

 Sipoonkorven kansallispuisto  Repoveden kansallispuisto  Nuuksion kansallispuisto 

4. Monet taiteilijat ovat haltioituneet tästä näystä, joka on yksi Suomen tunnetuimmista kansallismaisemista. Mistä kansallispuistosta on kyse?

 Oulangan kansallispuisto  Teijon kansallispuisto  Kolin kansallispuisto 

5. Suomen suosituin vaellusreitti Karhunkierros sijaitsee tässä kansallispuistossa. Samoin myös kuuluisa koski Kiutaköngäs. Kansallispuiston nimi on? 

 Pyhä-Luoston kansallispuisto  Oulangan kansallispuisto  Riisitunturin kansallispuisto 

6. Tämä kansallispuisto on yksi vanhimmista. Siellä on 540 metriä korkea Noitatunturi ja 220 metriä syvä Isokuru. Mistä kansallispuistosta on kyse?

 Pyhä-Luoston kansallispuisto  Syötteen kansallispuisto  Lemmenjoen kansallispuisto 

7. Tämä kansallispuisto sai runsaasti julkisuutta kesällä 2018, kun siellä oleva Lapinsalmen riippusilta romahti. Mikä on tämä eteläisessä Suomessa sijaitseva kansallispuisto?

 Päijänteen kansallispuisto  Linnasaaren kansallispuisto  Repoveden kansallispuisto 

8. Tämä kansallispuisto on sekoitus erämaata ja perinnemaisemaa. Mikä on tämä vuonna 2011 perustettu kansallispuisto, joka on viimeisiä rakentamattomia metsäalueita pääkaupunkiseudulla?

 Sipoonkorven kansallispuisto  Tiilikkajärven kansallispuisto  Torronsuon kansallispuisto 

9. Tämän kansallispuiston kulttuurinähtävyyksiin kuuluvat ruukkikylät ja kirkko, joka rakennettiin kiitokseksi, kun vedenpaisumus ei tuhonnutkaan ihmiskuntaa. Mistä kansallispuistosta on kyse?

 Tammisaaren saariston kansallispuisto  Teijon kansallispuisto  Selkämeren kansallispuisto 

10. Tässä kansallispuistossa on Värikallio, jossa on runsaasti esihistoriallisia kalliomaalauksia. Mikä on tämä kansallispuisto, jossa on on myös Julma-Ölkyn kanjoni?

 Pyhä-Häkin kansallispuisto  Helvetinjärven kansallispuisto  Hossan kansallispuisto 

Lähde: Metsähallitus ja erityisesti luontoon.fi/kansallispuistot(siirryt toiseen palveluun) -sivusto.

Lähteet

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *