OULU

Elektroniikka- ja ympäristöteknologiayrityksillään rikastunut oululainen miljonääri Veikko Lesonen lähtee mukaan Lapin matkailubisnekseen. Lesonen rakentaa ylellisen korpihotellin Inarijärven rantaan Ivalon ja Inarin puoliväliin. Noin 15 miljoonaa euroa maksavaan ylelliseen luksushotelliin tulee myös ravintola. Sen rakentaminen alkaa ensi vuonna.

Kahdensadan metrin korkeuteen Inarijärven rannasta tunturin rinteeseen rakennettavan nauhamaiseen huoneistohotelliin tulee 50 noin 40 neliön kokoista sviittiä. Ylhäältä avautuu Lesosen mukaan upea näkymä Inarinjärven Rauhanlahdelle. Hankkeen työnimi on Arcticwell.

”Samaan pihapiiriin tulee yhtä monta lasi-iglua, joita voi käyttää yhtä aikaa sviittien kanssa. Lisäksi järven rantaa rakennetaan pieni kylpylä, josta on talvella ulosuintimahdollisuus avantoon”, Lesonen kertoo.

Hän uskoo, että Lapin korvessa, kaukana kaikesta sijaitsevalla luksushotellilla on kysyntää, vaikka yhden sviitin vuorokausihinta kuumimpana matkailusesonkina on noin 3800 euroa yö.

”Hotellin kohderyhmä on muun muassa kiireiset liikemiehet. Olen huomannut, että he viihtyvät hiljaisessa Inarin erämaisessa luonnossa, kun ovat vierailleet mökilläni”, Lesonen kertoo.

”Myös luonani vieraillut Jasper Pääkkönen ihastui paikasta”, Lesonen lisää.

Lesonen on esitellyt hanketta myös Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laineelle, joka on näyttänyt hankkeelle vihreää valoa, vaikka rakennuslupaa ei ole vielä anottu. Hotellin yhteyteen tulee myös ohjelmapalveluyrittäjiä. Itse hotellin pyörittämiseen Lesonen ei kuitenkaan ryhdy.

”Siihen on alustavasti lupautunut tuttavani, konsultti Y.T. Kivisaari”, Lesonen kertoo.

Hotelli rakennetaan Inarin Alttoniemeen, josta Lesonen hankki vaatimattoman erämaamökin 20 vuotta sitten. Myöhemmin hän osti myös kaksi naapurimökkiä, joten nyt hänellä on siellä yhteensä sata hehtaaria maata.

”Päätieltä mökille on hiekkatietä kymmenen kilometriä. Sitä ei ole tarkoitus päällystää, jotta hotellivierailla säilyisi erämainen tunnelma. Hiekkatietä pitkin perille on noin 20 minuutin ajomatka”, Lesonen kertoo.

Hotellin on suunnitellun oululainen arkkitehti Pave Mikkonen. Hänen käsialaa on Leville vasta valmistunut Levi Hotel Spa.

Lesonen uskoo, että matkailu on kannattava toimiala. Lesonen rikastui vuonna 2000 saatuaan JOT Autiomation Oy:n osakkeista noin 140 miljoonaa euroa. Miljoonaomaisuuden teki myös silloinen JOT:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Terenjeff myytyään myös yhtiön osakkeita. Vähän myöhemmin Terentjeff lähti matkailubisnekseen ostamalla Iso-Syötteen rinnekeskuksen. Sittemmin hän on rakentanut Iso-Syötteelle uuden hotellin, joka on vasta avattu.

Linkki