Matkailu on tällä hetkellä tyssännyt. Elämyksiä on silti tarjolla – tosin etänä.Elämys- ja opastuspalvelujen tarjoajat ovat nimittäin ryhtyneet järjestämään palvelujaan verkon kautta.

– Monet matkailuelämykset ovat sovellettavissa virtuaalisiksi tavalla tai toisella, kertoo suomalaisen Doerzin perustaja ja toimitusjohtaja Tomi Virtanen.

– Verkkopohjaiset elämykset voivat olla monenlaisia: virtuaalisia kaupunkikierroksia, luontoelämyksiä, kokkauskursseja, soittotunteja, minikonsertteja, paikalliseen kulttuuriin tutustumista ja paljon muuta.

Etäelämyksiä tarjoavat niin yksittäiset yritykset, Doerz kuin kansainvälinen Airbnbkin. Netin välityksellä pystyy esimerkiksi seuraamaan kävelykierroksia, osallistumaan kokkauskurssille tai eläytymään jonkin paikan tunnelmaan.

Esimerkiksi tällaisia etäelämyksiä matkakuumeen kalvamille on nyt tarjolla.

Viinipruuvi italialaisen mestarin opastamana

Haluaisitko oppia enemmän viineistä? Tiedätkö, kuinka niitä maistellaan oikeaoppisesti? Doerzin kautta voi varata Roomassa järjestettävän online-viinipruuvin, jota vetää italialainen sommelier.

Parituntisen elämyksen aikana on tarjolla rautaisannos tietoa italialaisista viineistä ja niiden historiasta. Osallistuminen maksaa kymmenen euroa, lisäksi maisteltavat viinit on hankittava itse.

Myös Airbnb tarjoaa online-viinipruuveja.