Sunday, 1 November 2020
Facebook
Twitter

Linnanmäki suunnittelee avausta kesäkuussa lukuisin turvatoimin: ”Kyllä tässä tunteja lasketaan” – Korkeasaari aukeaa 1. kesäkuuta

Huvipuistoissa odotetaan enää vain tarkempia linjauksia. Erilaisia laskentakaavoja sen suhteen, paljonko asiakkaita voisi olla kerralla puistossa, on Linnanmäellä useita.

Huvipuistot eivät tiistaina ilmoittaneet tarkkoja avaamispäiviä tulevalle kesälle, vaan aikovat ilmoittaa niistä tarkempien viranomaisohjeistuksia jälkeen. Linnanmäen Huvipuiston toimitusjohtaja Pia Adlivankin toteaa, että kaikki linjaukset ja rajoitukset ovat huvipuistojen suhteen selvityksen alla.

”Hallitus linjasi, että huvipuistot saavat olla auki kesäkuun alusta, kunhan turvallinen huvittelu varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistusten kautta. Olemme nyt aloittamassa neuvottelut aluehallintoviranomaisen kanssa”, sanoo Adlivankin.

Aluehallintovirastot voivat tehdä päätöksiä saatuaan sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannon. Avien viestinnästä kerrotaan, ettei tarkkaa tietoa aikataulusta ole. MaRa auttaa huvipuistoja asian edistämisessä.

”Kyllä tässä tunteja lasketaan, ja odotetaan enää vain sitä, että saadaan linjaukset sovittua, jotta voimme määritellä tarkan avaamispäivän.”

Linnanmäki kuitenkin suunnittelee huvipuiston avaamista kesäkuussa.

”Linnanmäellä ollaan iloissaan siitä, että lapsiperheet pääsevät kesän aikana huvittelemaan huvipuistossa sekä että iso joukko kausityöntekijöitä pääsevät aloittamaan kesätyönsä.”

Noin 650 ”hupimestaria” odottaa pääsevänsä aloittamaan kesätyöt, kuten myös koko talven uutta huvikautta valmistellut, noin 70-henkinen ympärivuotisten hupimestareiden joukko.

Lukuisia käytännön varotoimia

Adlivankin kertoo, että erilaisia laskentakaavoja sen suhteen, paljonko asiakkaita voisi olla kerralla puistossa, on useita.

”Voidaan laskea esimerkiksi ihmisten määrä per neliömäärä, toisaalta suuri osa huvipuistoasiakkaista liikkuu perhepiireittäin, eivätkä tarvitse keskenään turvaetäisyyttä.”

Laitteet voidaan siis täyttää perhekunnittain tai jättämällä turvavälejä käytännössä tyhjien rivien tai vaunujen avulla. Muiden käytännön toimien osalta koronatilanteessa voidaan rajata kävijämäärää sekä ihmisten määrää laitealueilla sekä jonoissa. Sama koskee ravintolamyyntiä. Lipunmyynnissä voidaan hyödyntää ennakkomyyntiä. Kävijämäärien suhteen mahdollista on laskea myös puiston maksimikapasiteetti ja siitä jokin prosentti, joka voisi sopia pandemiatilanteeseen.

”Käytännön turvatoimenpiteitä on lukuisia, joihin on saatu oppia myös maailmalta ja pohdittu yhdessä muiden huvipuistojen kanssa.”

Kevään aikana Linnanmäki on yhdessä muiden Suomen huvipuistojen kesken laatinut suunnitelmia turvallisen avaamisen varmistamiseksi ja parhaita käytänteitä on jaettu myös kansainvälisten huvipuistojen kesken.

”Linnanmäen avaaminen koronapandemian jälkeen tulee edellyttämään huvipuistoltamme aivan uudenlaisia toimintamalleja. Haluamme ansaita asiakkaittemme luottamuksen tässä ´uudessakin normaalissa´, jossa varmistamme niin asiakkaidemme kuin henkilöstömmekin turvallisen huvipuistopäivän.”

Adlivankin ei halua tällä erää kommentoida sitä, millä asiakasmäärällä toiminta on kannattavaa. 500 olisi kuitenkin ollut liian vähän, kun suuri osa tästä olisi ollut huvipuiston työntekijöitä.

Tykkimäen hallitus on kokoontunut tiistaina, ja yritys jää odottamaan viranomaisten ohjeistuksia puistojen avaamisten suhteen ja tekee avauspäätöksiä ohjeistusten saamisen jälkeen.

Särkänniemessä odotetaan myös ohjeistuksia ennen päätöksiä. Toimitusjohtaja Miikka Seppälä korostaa muiden huvipuistojohtajien tavoin, että turvallisuus on avaamisessa tärkeintä.

Korkeasaaren Eläintarha kuitenkin ilmoittaa avaavansa jälleen 1. kesäkuuta oltuaan suljettuna yleisöltä koronavirustilanteen varotoimena. Eläintarha aikoo kertoa lisää avaamiseen liittyvistä seikoista sitä mukaa kun tilanne selkiytyy.

Lähteet: kauppalehti.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *