Matkailusesongin odotetaan pidentyvän Suomessa jopa loppuvuoteen saakka

Tieto koronarajoitusten purkamisesta aloitti matkailu- ja ravintola-alalla kiivaan valmistelun vuoden kiireisimpään sesonkiin. Vaikka tieto rajoitusten purkamisesta otettiinkin ilolla vastaan, arvioidaan kesästä tulevan monilta osin haastava.

– Oletamme kyllä, että loppukesä ja itse asiassa koko loppuvuosi tulee olemaan vuoden 2020 varsinainen matkailusesonki. Sitten kun lähdetään matkailemaan, matkaillaan ensin kotimaassa, mutta myös naapurimaissa. Elikkä naapurimaat koetaan turvalliseksi, kommentoi puheenjohtaja Anne-Marget Hellén Suomen matkailuorganisaatioista MTV Uutisille.

Hallitukselta kaivataan konkretiaa

Monet Itä-Suomen matkailutoimijat jäivät kaipaamaan hallitukselta vielä konkreettisempia ohjeita kotimaan matkailun pelisääntöihin. Itä-Suomessa kuitenkin luotetaan, että alue hyötyy korona-aikana luontomatkailun suosiosta.

– Meillä on tavallaan hyvä sauma tässä, että asiakkaiden tarpeeseen, luonnossa liikkumiseen voidaan vastata todella hyvin. Uskotaan, että Pohjois-Karjala nousee tästä, toteaa Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen.

Koronarajoitusten lieventäminen jäi matkailutoimijoiden mielestä puolitiehen. Pääsiäisen ajalta monille syntyi pelko, että sairaanhoitopiirien rajoja ei saisi ylittää. Nyt asiaan kaivataan selvä vastaus poliitikoilta. Sen jälkeen tilanne muuttuisi.

– Uskon, että kotimaan matkailu elpyy todella nopeasti, että mökkeily alkaa kyllä saman tien, Lyytikäinen kertoo.

Lähteet: mtvuutiset.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *