Lisätty todellisuus tuo Ähtärin eläinpuiston asukkaita Puijolle: kaksi matkailukohdetta aloitti yhteistyön

Puijo Peak Oy ja Ähtäri Zoo ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on muun muassa tuoda kotimaan matkakohteita lähemmäksi ihmisiä, kun matkustaminen on vaikempaa koronapandemian takia. Matkakohteet markkinoivat toisiaan erilaisilla keinoilla.

Yhteistyö alkaa kesäkuun alussa ja sen ensimmäisessä vaiheessa Puijolle saadaan luontopolku, jossa voi tutustua Ähtärin eläinpuiston eläimiin virtuaalisesti lisätyn todelliisuuden kautta. Omalla älypuhelimella tai tabletilla voi luontopolulla tutustua kymmeneen erilaiseen eläimeen QR-koodin kautta avautuvalla videolla.

Markku Komppula Puijo Peak Oy:sta sanoo, että myös Ähtärin pandat ovat suurella todennäköisyydellä nähtävissä luontopolulla.

– Haluamme tuoda kestäviä ja kotimaisia luontoarvoja ihmisille ja yhdistää kaksi eri matkailukohdetta. Hankkeessa on vahvasti mukana opetuksellinen puoli ja esimerkiksi koululaisryhmät voivat tulla Puijolle opiskelemaan esimerkiksi historiaa, biologiaa jne., Komppula sanoo.

Kuopiosta sen sijaan Ähtäriin viedään puhtaan luonnon ja luonnonsuojelun teemaa, sekä kauniita järvimaisemia.

– Se on vielä keskustelussa, millä tavalla Puijo on Ähtärissä esillä.

Komppulan mukaan nyt yhteistyössä avataan vasta ensimmäinen vaihe ja myöhemmistä yhteistyökuvioista kerrotaan myöhemmin. Myös uusia yhteistyökumppaneita on Puijolle tulossa.

– Pyrimme tuomaan erityisesti lapsiperheille tekemistä. Vaikka koronapandemia rajoittaa monia asioita, haluamme uudistaa Puijoa, Komppula sanoo.

Uusi luontopolku avataan muutaman viikon sisällä.

Lähteet: savonsanomat.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *