Kasvuvuosi vaihtui romahdukseen: ”Korona on kuin ydinpommi matkailualalle” – Näin elämysmatkatoimisto aikoo kääntää kaiken voitoksi

Elämys Group ostaa ­Suomen Matka-Agentit Oy:n liike­toiminnan ja aikoo kääntää romahduksen voitoksi.

”Korona on kuin ydinpommi matkailualalle”, Elämys Groupin toimitusjohtaja Pasi Latva sanoo. Matkatoimisto tunnetaan paremmin nimellä Elämysmatkat.

Yhtiö ei silti vetäytynyt pommisuojaan vaan päätti kääntää romahduksen voitoksi. Ensi töikseen se ostaa Suomen Matka-Agentit Oy:n liiketoiminnan.

Noin kahdeksan miljoonan euron liikevaihtoa tekevä Matka-Agentit tunnetaan esimerkiksi ryhmä- ja teemamatkoista. Latvan mukaan ostajaa houkutti kannattava yhtiö ja ”varttuneempi” asiakaskunta.

Elämys Group on kevään aikana perustanut myös matkailualan yrityksiä konsultoivan teknologiayksikön ja laajentaa myös risteilymatkailuun. Ensimmäiset sopimukset kansainvälisten varustamoiden kanssa on jo solmittu.

Elämys Groupin hallituksen puheenjohtaja Jussi Viskari arvioi, että kriisi muuttaa alan voimasuhteet, kun osa yrityksistä karsiutuu pois. Siksi nyt pitää toimia.

Elämys Groupin asemia parantaa se, että tilauskanta siirtyy suurimmaksi osaksi kisojen mukana seuraavaan vuoteen. Viskarin mukaan yhtiön rahoitus on varmistettu peräti vuoteen 2025 asti.

”Olemme varautuneet siihen, että kriisi ei mene ohi puolessa vuodessa tai vuodessakaan.”

Viskari osti yhtiökumppaninsa kanssa Elämysmatkat vuonna 2011. Sen jälkeen Alppien laskettelumatkoista aloittanut yritys on kasvanut yli kymmenkertaiseksi.

Tavoitteena on sadan miljoonan euron liikevaihto Pariisin kesäolympialaisten vuonna 2024. Sitä kohti vievät sopimukset, joita yritys on solminut muun muassa eri maiden olympiakomiteoiden kanssa.

Elämys Group järjestää Tokion kesäkisoihin ja Pekingin talvikisoihin sponsorien ja olympiajoukkueen matkat ja saa myydä lippuja kisoihin Suomessa yksinoikeudella.

Tokion kisojen yksinoikeus yhtiöllä on myös Irlannissa. Elämys Group nappasi miljoonien eurojen diilin alan kansainvälisten jättien nenän edestä. Yhtiö tavoittelee Pekingin kisojen sopimuksia myös muissa maissa.

Juuri nyt matkailun näkymät ovat hämärän peitossa, mutta pitkän aikavälin ennustuksissa kaksikko on varma. Kun kriisi hälvenee, matkustus kasvaa taas.

Lähde: uususuomi.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *