Monday, 30 November 2020
Facebook
Twitter

Into kotimaanmatkailua kohtaan näkyy retkeilyn erikoisliikkeissä – Nämä tuotteet revitään nyt käsistä

Erikoisliikkeet kertovat yhteen ääneen, miten retkeilytuotteiden myynti on kasvanut hurjasti. Kova kysyntä luo toivekuutta siitä, että into kotimaanmatkailua ja ulkoilua kohtaan kantaa myös korona-ajan yli.

Alkukesä ja koronakriisistä johtuvat poikkeusolot ovat saaneet suomalaiset ulkoilemaan ja retkeilemään sankoin joukoin. Trendi on näkynyt voimakkaasti ulkoilu- ja retkeilytarvikkeiden menekissä.

SOK kertoi eilen, miten retkeilytarvikkeiden myynti on kasvanut S-ketjun liikkeissä huomattavasti. Soittokierros paljastaa, että buumi näkyy myös retkeilyn ja ulkoilun erikoismyymälöissä.

Ulkoiluketju Scandinavian Outdoorin toimitusjohtajan Johanna Rantalan mukaan retkeily- ja urheilutarvikkeiden myynti on poikkeuksellisen kovaa. Esimerkiksi majoitustarvikkeiden myynti on Rantalan mukaan kasvanut yli 50 prosenttia vuoden takaiseen myyntiin verrattuna.

”Ihmiset selvästi varautuvat kotimaanmatkailuun. Retkeilyn pariin on löytänyt paljon myös uusia ihmisiä. Nämä henkilöt ostavat usein isompia määriä tarvikkeita kerralla ensimmäisiä retkiään varten.”

Rantalan mukaan kevään ja alkukesän hittituotteita ovat olleet vaelluskengät, retkikeittimet, teltat ja makuualustat. Erikoisempana hittilajina Scandinavian Outdoorin myyntitilastoista on erottunut polkujuoksu, johon liittyvät varusteet ovat menneet hyvin kaupaksi.

Myös ulkoilutarvikeliike Varuste.netin toimitusjohtaja Ilkka Rajakallio kertoo, että koronatilanteen aiheuttaman alkushokin jälkeen kehitys on ollut positiivista edellisvuoteen verrattuna.

’’Parhaiten kaupaksi menee ihan tavalliseen retkeilyyn liittyvät tuotteet, kuten teltat ja ruoanlaittovälineet. Näiden tuoteryhmien kohdalla puhutaan kaksinumeroisesta kasvusta.’’

Rajakallion mukaan kotimaisten brändien kysyntä on yllättynyt positiivisesti. Esimerkiksi Savotan retkeilytarvikkeet ovat myyneet poikkeuksellisen hyvin.

Myös monet vesilajit, kuten kalastus, ovat Rajakallion mukaan nostaneet suosiotaan.

’’Erikoisempana trendinä on noussut sup-lautailuun ja sup-vaeltamiseen liittyvien varusteiden kasvanut menekki’’, Rajakallio kertoo.

Myös Partioaitassa myynti on maalis- ja huhtikuun syöksyn jälkeen lähtenyt sellaiseen nousuun, mihin yhtiössä ei ihan ollut osattu varautua, kertoo Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth.

Ehrnroothin mukaan teltat, makuupussit, makuualustat ja retkikeittimet ovat menneet myös Partioaitassa kuumille kiville.

”Lajeista ehdottomasti erottuu telttailu. Suomalaiset nähtävästi palaavat juurillensa. On ihanaa nähdä, miten Suomi kelpaa suomalaisille taas lomakohteena.”

Ehrnrooth kertoo, että kova kysyntä luo toivekuutta, että into kotimaan matkailua sekä retkeilyä ja ulkoilua kohtaan kantaa myös korona-ajan yli.

”Vaikka emme vuositasolla ole vielä siellä, missä meidän pitäisi, olemme kyllä tyytyväisiä, jos myynti jatkuu näin. Toiveissamme on ehdottomasti, että kiinnostus luontoa ja retkeilyä kohtaan jatkuisi myös koronan jälkeen.”

Lähde: kauppalehti.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *