Saturday, 5 December 2020
Facebook
Twitter

Etelä-Karjalan matkailukohteita markkinoidaan nyt mökkiläisille ja suomalaisturisteille – melontaretket Saimaalle täyttyvät iltaisin

Etelä-Karjalan matkailukohteita markkinoidaan ahkerasti 100 syytä matkailla Suomessa -sivustolla, jonka tarkoitus on lisätä kotimaan matkailua vaikean kevään jälkeen.

Retkeilypalvelut Saimaan ympärillä kiinnostavat myös kotimaan matkailijoita.

Pitkän koronakevään jälkeen palveluiden kysyntä on lähtenyt kasvuun.

– Saimaan retkireitti Taipalsaaren ja Puumalan välillä kiinnostaa valtavasti. Matkailuneuvontaan tulee todella paljon kyselyitä reitin kartasta. Myös mökeistä ollaan kiinnostuneita ja välinevuokraus on kasvanut, Lappeenrannan kaupungin matkailujohtaja Mirka Rahman kertoo.

Etelä-Karjalan matkailukohteita markkinoidaan nyt ahkerasti 100 syytä matkailla Suomessa -sivustolla, jonka tarkoitus on lisätä kotimaan matkailua vaikean kevään jälkeen.

Liikuntaa ja elämyksiä

Saimaan rengasreitin lisäksi aktiivilomailijat ovat innostuneet myös erilaisista melontareissuista, joita järjestetään useina iltoina viikossa.

– Ensikertalaisille melonta on fyysisestikin raskasta, kun ei osaa vielä tekniikoita, mutta enemmän vielä haetaan elämyksiä ja kokemuksia, Retki Saimaan yrittäjä Paula Hakolahti kertoo.

Melontaretki lähdössä liikkeelle Taipalsaarella.
Paula Hakolahden Retki Saimaa-yritys vie melojia Saimaalle useina kertoina viikossa. Silva Nieminen / Yle

Hakolahden yritys vie retkeilijöitä melomaan ilta-aikaan muutamaksi tunniksi kerrallaan. Toistaiseksi kaikki kesän lähdöt ovat olleet täynnä tai lähes täynnä.

– Ainakin nyt alkukesästä tilanne on ollut hyvä. Toivottavasti se jatkuu ja mökkiläiset ja muutkin löytävät mukaan. Heitä varten me tuotamme näitä palveluita, että aina ei tarvitse lähteä kauas hakemaan elämyksiä, Hakolahti kertoo.

Venäläisten puuttuminen tuntuu silti

Tyypillinen matkailu- ja retkeilypalveluiden käyttäjä on pieni ryhmä tai perhe. Suurin osa saapuu Etelä-Karjalaan lähialueilta ja pääkaupunkiseudulta. Tällä hetkellä palveluita markkinoidaan erityisesti Uudenmaan suunnalle.

Saimaannorppaa esittävä hiekkaveistos.
Hiekkalinna on yksi Lappeenrannan sataman nähtävyyksistä. Tänä kesänä se aukeaa 1. heinäkuuta, mutta veistokset ovat jo osin nähtävillä.Lappeenrannan kaupunki

Kotimaan matkailun toivotaan paikkaavan edes hiukan venäläisturistien puuttumista. Vaikka tyypillisesti venäläisturistit suuntaavatkin Etelä-Karjalaan ostoksille, on heillä suuri merkitys myös matkailupalveluiden käyttäjinä. Normaalioloissa venäläisturistit tuovat Etelä-Karjalaan yhteensä noin miljoona euroa joka päivä.

– Venäläiset syövät ravintoloissa, vuokraavat veneitä ja mökkejä sekä ostavat välineitä. He eivät tee niin paljon opastettuja retkiä, mutta tekevät minilomia omatoimisesti perheen kanssa, matkailujohtaja Rahman kertoo.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *