Tallink järjestää ainutlaatuisen risteilyn Helsingistä Victoria I:llä

Victoria I on riittävän pieni mahtuakseen Ninasen kylässä sijaitsevaan Saarenmaan satamaan.

Tallink järjestää tänä kesänä suomalaisille matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden risteillä suoraan Helsingistä Saarenmaalle.

RISTEILY liikennöidään Tallinkin Victoria I laivalla 27.–29. heinäkuuta. Victoria I on yksi harvoista yhtiön matkustajalaivoista, joka on riittävän pieni mahtuakseen Ninasen kylässä sijaitsevaan Saarenmaan satamaan.

– Meiltä on usein toivottu mahdollisuutta risteillä Suomesta suoraan Saarenmaalle. Tänä poikkeuksellisena kesänä pystymme vihdoin toteuttamaan yhden tällaisen risteilyn. Järjestämme suomalaisille asiakkaille ainutlaatuisen risteilykokemuksen yhdelle Itämeren alueen upeimmista saarista, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults varustamon tiedotteessa.

– Viime kuukaudet ovat olleet erittäin haastavia Saarenmaalle, haastavampia kuin muulle Virolle, joten olen iloinen siitä, että voimme osaltamme auttaa saaren toipumista tänä kesänä ja antaa monille suomalaisille mahdollisuuden matkata suoralla reitillä Saarenmaalle päivän mittaiselle matkalle tai miksei pidemmällekin lomalle, Schults sanoo.

SAARENMAA niitti huhtikuussa negatiivista mainetta kun koronaepidemia lähti leviämään saarella voimakkaasti.

– Tartuntamäärä on asukaslukuun suhteutettuna yksi Euroopan, ellei jopa maailman korkeimmista, kertoi Anu Vares Saarenmaan kriisikeskuksesta BBC:lle.

Epidemian hillitsemiseksi Saarenmaa ja muut lähisaaret eristettiin muusta maasta. Maaliskuun lopulla Saarenmaan ja Muhun saaren asukkaat määrättiin kotikaranteenin ja vain välttämättömät käynnit esimerkiksi kaupassa sallittiin.

– OLEMME iloisia siitä, että Tallink loi uuden mahdollisuuden suomalaisille matkustajille vierailla Saarenmaalla. Tämä kevät asetti odottamattomia rajoituksia matkoille ja iloitsemme siitä, että ihmiset voivat tulla taas kauniille saarellemme, Saarenmaan apulaiskaupunginjohtaja Kristiina Maripuu, kertoi keskiviikkona julkaistussa Tallink Siljan tiedotteessa.

HARVINAISELLE risteilylle pyrkivien kannattaa huomioida se, että matkalle ei ole mahdollista ottaa mukaan autoa, moottoripyörää tai polkupyörää Saarenmaan sataman rajoitusten vuoksi. Laiva on perillä Saarenmaalla yhdeksän tuntia.

Lähde: is.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *