Suomalaiset huimassa vireessä! Annimari Korte maailman kärkiaikaan – Nooralotta Neziri maailmantilaston kakkoseksi

Leppävaaran teemakisojen naisten 100 metrin aitajuoksussa Helsingin IFK:n Annimari Korte juoksi maailman tämän kauden kärkiajan 12,81, Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Nooralotta Neziri maailmantilaston kakkoseksi ajalla 12,93 ja kautensa avannut Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske maailmantilaston neljänneksi ajalla 12,98!

Tuulen voimakkuus juoksun aikana oli 1,7 metriä sekunnissa.

– Alku oli heikko. Nooralotan kanssa kätemme osuivat yhteen, Korte tokaisi.

Hurske uskoi parantavansa toiseen juoksuun:

– Jäykkä oli nilkka. Ei muuta kuin tekniikka kasaan, niin siitä se lähtee, Hurske sanoi.

Mainiot ajat 13,28 ja 13,32 juoksivat myös kautensa avannut Tampereen Pyrinnön Lotta Harala ja 0,25 sekuntia ennätystään parantanut Helsingin Kisa-Veikkojen Anni Siirtola.

Elvira Hermanin kaksi päivää aiemmin Valko-Venäjällä juoksema aika 12,73, joka eräissä lähteissä aiemmin on mainittu maailman kärkitulokseksi, on joidenkin lähteiden mukaan harjoitustulos eikä tilastokelpoinen.

Hurske 12,92 – Neziri 12,91 – Hurske 13,16!

Illan toisessa 100 metrin aitajuoksukilpailussa Kortteelle kirjattiin vilppilähtö hänen reaktioaikansa oltua 0,03 sekuntia. Tämä tulkittiin lopulta kuitenkin heilahdukseksi eikä vilppilähdöksi ja startti uusittiin.

Uusintalähdössäkin Korte ja Neziri hiukan törmäsivät toisiinsa alkumatkasta. Korte oli nytkin voimakkaampi loistoajalla 12,82. Neziri paransi ensimmäisen juoksun aikaansa 12,91:een, mutta Hurske viipyi nyt 13,16. Tuulen voimakkuus oli nyt ensimmäistä erää keveämpi 0,6 metriä sekunnissa.

Korte oli kasvot lähes peruslukemilla komeasta voitostaan huolimatta.

– Pettynyt olen. Kummassakin juoksussa tönimme Nooralotan kanssa toisiamme, Korte totesi.

– Petterille (valmentaja Jouste) sanoin, että olen tyytyväinen aikahaarukkaan 12,80 – 13,20. Ja huomattavasti lähempänä juoksuni oli tuota aikahaarukan alkuosaa, sanoi Neziri.

– Yleensä kauden ekat juoksuni ovat minulta menneet vähän miten sattuu. Nyt vaan sitten lisää herkkyyttä ja hieman herkistelyä, Neziri lausahti.

Terävimmän kärjen takana 32-vuotias Viipurin Urheilijoiden Viivi Avikainen juoksi parhaan aikansa kolmeen vuoteen 13,65.

Lähde: Urheiluliitto

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *