Vuokramökkien kysyntä käy nyt kuumana, vaikka matkailijoita ei ole ulkomailta – Välittäjä: ”Normaalikesään verrattuna nyt ollaan myynnissä noin 30 prosenttia edellä”

Lomamökkien vuokraajien alkukesän tilanne on ollut poikkeuksellisen hyvä, vaikka saksalaiset ja venäläiset matkailijat eivät päässeetkään Suomeen.

”Kun suositukset ja rajoitukset ovat höllentyneet, kotimaanmatkustuksesta on tullut todella kova juttu. Normaalikesään verrattuna nyt ollaan myynnissä noin 30 prosenttia edellä, eli ollaan reilusti plussalla”, sanoo Lomarengas Oy:n toimitusjohtaja Juha Pekka Olkkola.

Olkkola muistutaa että heinäkuu on ollut aina hyvä kotimaanmatkailussa, koska se on suomalaisten lomakuukausi. Kysyntää on kuitenkin tänä vuonna nyt jopa enemmän kuin tarjontaa ainakin hyvissä kohteissa.

Kun suomalaisten lomailu alkaa normaalisti juhannukselta, niin tänä vuonna kesäkuun varaustilanne oli poikkeuksellisen hyvä jo ennen juhannusta.

”Saksankielisten maiden ja venäläisten matkailijoiden poisjäämisen takia, nyt ollaan kuitenkin menty täysin kotimaan matkailun varassa.”

Elokuulle on Lomarenkaan mökkeihin vielä ulkomaisten matkailijoiden varauksia, joita ei ole toistaiseksi peruttu.

”Moni odottelee Keski-Euroopassa vielä, että lennot alkaisivat ja rajat aukeaisivat väljemmin. Venäläisten varaukset olemme joutuneet kokonaan perumaan.”

Elokuu näyttää, miten suomalaisille matkailuyrittäjille käy. Se ei ole suomalaisille varsinainen lomakuukausi.

”Nähtäväksi jää, pystyvätkö kotimaiset matkailijat korvaamaan ulkomaalaisten poisjäännin, jos matkustusrajoitukset jatkuvat. Kesä-heinäkuun osalta on kuitenkin mennyt hyvin.”

Suomessa on arviolta 12  000 lomamökkiä ammattimaisessa vuokrausvälityksessä, joista Lomarenkaalla on runsas 4 000.

Lomarenkaan kohteista puolet on Järvi-Suomen kohteita ja puolet Lapin matkailukeskusten kohteita.

”Lapissahan vuokraaminen stoppasi kesken kauden maalis-huhtikuun vaihteessa kokonaan. Jouduimme perumaan useita tuhansia varauksia, ja se aiheuttaa vuositasolla meille huomattavia menetyksiä. Päädyimme tilanteeseen, jossa palautimme kuluttajille varausmaksuja”, Olkkola sanoo.

Lähde: kauppalehti.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *