Saturday, 5 December 2020
Facebook
Twitter

Hallitukselta neljä miljoonaa tukea kotimaan matkailuun – elinkeinoministeri Lintilä: koronasta toipuminen vaatii yhteistyötä

Tukirahat jaetaan alueellisten matkailuorganisaatioiden kautta. Haku alkaa pian.

Koronatilanne on vaikuttanut erityisen voimakkaasti matkailualaan. Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry kertoi tiistaina jäsenkyselystään, jonka mukaan ravintolat ja hotellit eivät ole toipuneet odotetulla tavalla kevään rajoituksista. Mara toivoo valtiolta alennuksia arvonlisäveroihin.

Niitä hallitus ei ole luvannut, mutta matkailualaa tuetaan yli neljällä miljoonalla. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi keskiviikkona Lahdessa, että hallituksen lisätalousarviorahoista osa ohjataan alueelliseksi tueksi matkailuyrittäjille.

Neljän miljoonaa euroa suunnataan alueellisille matkailuorganisaatioille, joiden kautta tuetaan matkailuyrityksiä koronakriisistä toipumisessa. Hallitus tukee lisäksi kotimaan matkailumarkkinointia erillisellä kampanjatuella. Tuella halutaan kehittää matkailua ja tehostaa yrittäjien yhteistyötä.

– Me tarvitaan entistä enemmän matkailun ketjuttamista palveluille, joita milläkin alueella tarjotaan, elinkeinoministeri Lintilä sanoo.

Matkailijan on pystyttävä helposti ja yksinkertaisesti ostamaan matkailun kokonaispaketteja. Tässä ei Lintilän mukaan olla vielä kovin hyvin onnistuttu.

– Matkailu vaikuttaa myös monien muiden alojen piristymiseen ja työllisyyteen, Lintilä toteaa.

Haku avautuu heinäkuussa

Suomessa toimii noin 70 alueellista matkailuorganisaatiota. Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien alueelle sijoittuvien toimijoiden rahoittavana viranomaisena toimii Etelä-Savon liitto. Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntien alueelle sijoittuvien toimijoiden rahoittavana viranomaisena toimii puolestaan Varsinais-Suomen liitto.

Liitot tiedottavat rahoitushaun avautumisesta sekä hakuehdoista ja arviointikriteereistä.

Matkailun lisärahoitus on osa vuoden 2020 neljättä lisätalousarviota, jonka eduskunta hyväksyi 25.6.2020.

Mika Lintilä katsoo kameraan, lähikuva, sininen pikkutakki päällä
Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi alueellisen tuen avautumisesta matkailualalle vierailullaan

Lähde: yle.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *