Kotimaisten matkailijoiden innostus yllätti – Kalajoen kesäkuu tavallista vilkkaampi

Kalajoen runsaat 10 000 petiä täyttyi pelkästään kotimaisin voimin kesäkuussa.

Kalajoen matkailukesä on tähän mennessä ollut ennätyksellisen vilkas, vaikka liki kaikki tulijat ovat olleet kotimaasta. Tavallisena kesänä matkailijoita on saapunut myös naapurimaista.

Itse asiassa kesäkuussa tehtiin jopa matkailijaennätys, mitä alkukeväästä ei olisi voinut uskoa, iloitsee Visit Kalajoen toiminnanjohtaja Johanna Rautio:

– Heti kun rajoituksia alettiin alkukesästä purkamaan, niin majoitusliikkeiden kalenterit alkoivat täyttyä. Tietysti mahtavalla säällä on ollut vaikutusta kesäkuussa.

Erityisesti yllätyksen tuotti juhannus, joka keräsi Kalajoelle ennätysmäärän lapsiperheitä kotimaasta. Keskikesän juhlan matkailijamäärä yllätti siksi, että koronan vuoksi perinteisiä bändikattauksia ei nyt nähty.

Norjalaisia odotellessa

Vaasan sairaanhoitopiirissä on huolestuttu Ruotsista tulevien matkustajien mahdollisesti mukanaan tuomista koronatartunnoista. Kalajoella ruotsalaisturisteja ei ole näkynyt. Sen sijaan matkustusrajoitusten lievennettyä nyt odotetaan karavaanareita Norjasta.

Alueen tapahtumatarjonta kasvaa elokuussa ja ajankohtaan toivotaan tämän vuoksi uutta matkailijapiikkiä.

Johanna Rautio toivoo, että tämä vuosi ei jäisi poikkeukseksi:

– Jotenkin uskon ja toivon, että kun myös kotimaiset matkailijat ovat nyt löytäneet kotimaiset matkailuhelmet, siitä tulee myös pysyvä tapa ja jatkossakin kuljetaan entistä enemmän kotimaassa.

Lähde: yle.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *