Kansainvälisen ajokortin tilaaminen helpottuu mobiilisovelluksen myötä

Kansainvälisiä ajokortteja kirjoitetaan vuosittain reilusti yli 10 000 kappaletta.

Kansainvälisen ajokortin voi nyt tilata Autoliiton mobiilisovelluksen kautta. Tilaus käy sovelluksen ansiosta entistä helpommin ja nopeammin.

Autoliiton kehittämän mobiilisovelluksen voi ladata sekä Googlen Play -kaupasta että Applen AppStoresta.

Tähän saakka ajokortti on haettu täyttämällä hakemuslomake ja toimittamalla passikuva sekä ajokortin valokopio Autoliittoon joko postitse tai käymällä paikan päällä.

Tilaus helpottuu

Ajokortin tilaaminen sovelluksen avulla on yksinkertaista. Tilaaja näkee helposti muun muassa, kumpi kansainvälinen ajokortti – vuoden 1968 vai 1949-tieliikennesopimuksen mukainen – kohdemaassa käy vai käykö kumpikaan.

Sovelluksessa voi ottaa myös korttiin kelpaavan valokuvan tai liittää jo valmiiksi digitaalisessa muodossa olevan kuvan mukaan.

Asiakas voi lisäksi valita, haluaako kortin postitse kotiin vai noutaako sen Autoliitosta. Myös kortin maksu onnistuu suoraan sovelluksesta verkkopankin kautta.

Kansainvälinen ajokortti on virallinen, maailman valtakielille tehty käännös kansallisesta ajokortista. Kortin sisällön ja ulkonäön määrittelevät kansainväliset tieliikennesopimukset.

Kirjoitusoikeus Autoliitolla

Kansainvälisten ajokorttien kirjoittamisoikeus on Suomessa Autoliitolla, joka tarkistaa hakijan ajo-oikeuden Traficomilta ennen kortin kirjoittamista.

Kansainvälisiä ajokortteja on kirjoitettu reilusti yli 10 000 kappaletta vuodessa ja suunta on ollut ylöspäin. Koronapandemia katkaisi korttien kysynnän väliaikaisesti, mutta matkailun elpyessä myös korttien kysyntä kasvaa.

Kaikille suomalaisille Autoliitto ei kuitenkaan voi korttia kirjoittaa, vaikka ajo-oikeus olisikin voimassa.

”Esimerkiksi toisessa EU- tai ETA-maassa asuva suomalainen, jolla on suomalainen ajokortti, ei voi saada kansainvälistä ajokorttia kauttamme, vaan se pitää hakea vakituisen asuinmaan korttia myöntävältä taholta”, Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *