Saimaan ihanimmat elämykset – kesän uutuutena samppanjaristeily

Koronakevään jälkeen suomalaiset ovat innostuneet matkustelemaan kotimaassa. Tämä näkyy hyvin Saimaan alueella.

– Etenkin luontoaktiviteetit, kuten kanoottiretket, ovat jo keränneet paljon kävijöitä. Saimaan saaristoreitin ovat löytäneet tänä kesänä erityisesti pyöräilystä innostuneet, kertoo Lappeenrannan kaupungin matkailujohtaja Mirka Rahman.

Lappeenrannan lisäksi muutkin Saimaan kaupungit kiinnostavat: esimerkiksi Visit Mikkelin verkkosivuilla on nähty viime kesääkin korkeampi kävijäpiikki.

– Matkailijat ovat kiinnostuneita Saimaan palveluista ja haluavat niitä myös tukea, kuvailee Visit Mikkelin matkailujohtaja Maisa Häkkinen.

Saimaan valtteja ovat aina olleet luonto ja kauniit maisemat. Mutta matkailijoille on tarjolla myös kiinnostavia elämyksiä – joko olet kokeillut näitä?

1. Samppanjaristeily

Lappeenrannan satamasta pääsee erilaisille sisävesiristeilyille.
Lappeenrannan satamasta pääsee erilaisille sisävesiristeilyille.

Lappeenrannan satamasta pääsee erilaisille sisävesiristeilyille. AOP

Maisema-, reitti- ja teemaristeilyt ovat loistava tapa tutustua alueen vesiin. Kulkupeliksi voi valita vaikkapa nostalgisen höyrylaivan, jollaisen kyytiin pääsee esimerkiksi Lappeenrannan tai Savonlinnan satamasta.

Tämän kesän uutuus on Hotel & Spa Resort Järvisydämen järjestämät ylelliset samppanjaristeilyt Rantasalmella.

Teemallisten risteilyjen ystäville Saimaalla on tarjolla myös opastettuja norppasafareja.

2. Yö puussa

Oletko aina halunnut kokeilla puiden varaan ripustettua tentsile-majoitusta? Saimaalla sitä voi kokeilla Linnasaaren kansallispuistossa tai Mikkelin Anttolanhovissa.

Tentsile-majoitus on hauska tapa viettää yö luonnon helmassa.
Tentsile-majoitus on hauska tapa viettää yö luonnon helmassa.

Tentsile-majoitus on hauska tapa viettää yö luonnon helmassa. AOP

3. Pitkä pyöräretki

Lappeenrannan ja Imatran maisemissa kulkeva Saimaan saaristoreitti sekä Puumalan saaristoreitti ovat upeita vaihtoehtoja pyöräilyn ystäville. Osa Puumalan reitistä taitetaan Norppa II -pyörälautalla.

Tämän kesän uutuutena on lauttayhteys, joka kuljettaa pyöräilijöitä Saimaan reitin Sarviniemestä Puumalan Lintusaloon. Halukas pääsee siis polkemaan molemmat.

Pyöräilijöitä Puumalan reitillä. Tänä kesänä Puumalan reitin ja Saimaan saaristoreitin voi yhdistää lauttayhteyden avulla.
Pyöräilijöitä Puumalan reitillä. Tänä kesänä Puumalan reitin ja Saimaan saaristoreitin voi yhdistää lauttayhteyden avulla.

Pyöräilijöitä Puumalan reitillä. Tänä kesänä Puumalan reitin ja Saimaan saaristoreitin voi yhdistää lauttayhteyden avulla. JUHO KUVA/VISIT FINLAND

4. Iltapäivätee englantilaisittain

Teeintoilijan taivas löytyy Juvalta vanhan herraskartanon piiristä, jonka valikoimiin kuuluu 100 erilaista teelaatua. Vanhan sukukartanon romanttisiksi sisustetuissa huoneissa voi tilata iltapäiväteetä ja itse leivottuja leivoksia englantilaiseen tapaan.

5. Löylyt rantasaunassa

Puumalan Sahanlahti Resort on mainio majapaikka saunomista rakastavalle matkailijalle. Siellä kun pääsee niin savu-, sähkö- kuin rantasaunankin lauteille. Lisäksi löytyy uimaranta ja kylpytynnyreitä.

Ville Haapasalo myy tänä kesänä hatsapureja Puumalan satamassa.
Ville Haapasalo myy tänä kesänä hatsapureja Puumalan satamassa.

Ville Haapasalo myy tänä kesänä hatsapureja Puumalan satamassa. JUHO METSO/AOP

6. Herkulliset hatsapurit

Georgialainen keittiö on kerännyt ystäviä Suomessakin, ja maan suurimpiin kaupunkeihin on avattu georgialaisia herkkuja tarjoavia ravintoloita.

Tänä kesänä herkullisia hatsapuri-juustoleipiä saa myös Savosta, sillä näyttelijä Ville Haapasalo on avannut Puumalan satamatorille niitä myyvän kojun. Kioskista on ostettu jo yli 10 000 hatsapuria.