Tiedätkö, mistä kotimaisuudellaan mainostavan Kotipizzan taikina tulee?

Kotipizza-ketju kertoo kotisivuillaan, että 70 prosenttia sen käyttämistä raaka-aineista on kotimaisia. Esimerkiksi kaikki lihatuotteet ovat 100 prosenttisesti kotimaisia.

Juustovalikoimassa on myös ulkomaisia juustoja, kuten feta ja mozzarella.

Täytteet ovat siis suurimmaksi osaksi kotimaisia mutta toisin on pizzan perusraaka-aineiden, taikinan ja tomaattikastikkeen kohdalla.

“Kotipizzan käyttämät pizzapohjat ovat peräisin Hollannista” Kotipizzan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas kertoo.

“Olemme tutkineet mahdollisuuksia käyttää myös kotimaista pizzataikinaa, mutta emme ole löytäneet toimittajaa, jonka tuotteissa yhdistyisivät ketjun vaatimat ominaisuudet, kapasiteetti ja toimitusvarmuus.”

“Täytyy muistaa, että pizzataikinalta vaaditaan tietynlaisia paisto-ominaisuuksia, ja että Kotipizza valmistaa vuosittain yli 10 miljoonaa pizzaa.”

Yhtiön erikoispohjissa on myös kotimaisia elementtejä. Runsaskuituisessa pitsapohjassa käytetään kotimaista ruista, gluteeniton pohja valmistetaan Moilasen leipomolla Suomessa. Pitsapohjien raaka-aineiden tarkempaa alkuperää ei kuitenkaan kotisivuilla avata.

Yhtiön tomaattikastike valmistetaan Portugalissa poimituista tomaateista.

Jos pohja ja kastike ovat kokonaan ulkomaisista raaka-aineista ulkomainen, Kotipizzan 70 prosentin kotimaisuuslupaus tuntuu korkealta.

Isokangas kertoo, että yksittäisen raaka-aineen osuus lasketaan euromääräisesti osuutena tuotteen kokonaishinnasta.

“Näin pizzataikinan osuus on tuotteesta riippuen noin kymmenen prosenttia pizzan hinnasta.”

Lähde: maaseuduntulevaisuus.fi