Helsinkiläisessä ravintolassa kaksi erillistä koronaepäilyä viikon sisällä – tapahtumiin osallistunut jopa 600 ihmistä

Ravintola Ääniwallissa järjestetyssä Vum Open Air -tapahtumaan osallistuneella henkilöllä on todettu koronatartunta.

HELSINKILÄISELLÄ Ääniwalli-klubilla viime sunnuntaina 9. elokuuta järjestettyyn Vum Open Air -tapahtumaan osallistuneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Myös edellisenä sunnuntaina 2. elokuuta samaan Vum Open Air -tapahtumaan osallistuneet ovat saattaneet altistua virukselle.

Kummassakin tapauksessa paikalla on ollut noin 300 ihmistä, mutta tarkkaa koronavirukselle altistuneiden määrää ei ole pystytty jäljittämään.

– Altistumisia on varmastikin tapahtunut, muttemme pysty yksilöimään enempää lähikontakteiksi. Kaikki karanteeniin määrättävät on tavoitettu, Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa IS:lle.

Lukkarisen mukaan kaksi viikon sisään samassa tapahtumassa sattunutta altistumistilannetta eivät liity toisiinsa.

Ensimmäisessä tapauksessa koronaepäilyä ei ole vielä kyetty varmistamaan, sillä henkilön koronatestin tulos ei ole vielä valmistunut. Lukkarisen mukaan on kuitenkin syytä epäillä, että hänelläkin on ollut koronatartunta.

Alla olevasta videosta näet, miten pisarat leviävät yskäisyssä.Yskäisyn virtaussimulointi (VTT)

Jälkimmäisessä tapauksessa henkilön koronapositiivisuus on puolestaan varma.

– Henkilö on ollut tapahtumassa sellaisena aikana, jolloin hän on ollut tartuttava ja on saattanut altistaa muita. Sikäli paikalla olleiden on syytä seurata mahdollisia oireitaan tarkasti, Lukkarinen painottaa.

Kumpaankin tapahtumaan osallistuneita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan kahden viikon ajan tapahtumasta, ja hakeutumaan koronatestiin välittömästi, mikäli heillä ilmenee lieviäkin oireita.

2. elokuuta sattuneen altistumistapauksesta ei Lukkarisen mukaan enää tiedoteta erikseen, vaikka henkilö koronatestin tulos olisikin positiivinen.

Lähde: is.fi