Matkavekan matkojen myynnissä Suomessa vastannut Primera Holidays on haettu konkurssiin – ”Olemme koronan uhreja”

Matkavekan matkojen myynnistä vastaava Primera Holidays on haettu konkurssiin. Yhtiössä työskentelee 14 ihmistä.

”Olemme koronan uhreja. Matkakauppa on tyrehtynyt, ja uusia matkavarauksia ei ole juurikaan tehty pitkään aikaan”, kertoo Matkavekan myyntijohtaja Hanna Lehtonen.

Matkavekka on tanskalaisen matkanjärjestäjän TravelCo Nordicin omistama tuotemerkki.

”Matkavekan asiakkaiden olemassa olevat matkavaraukset hoitaa jatkossa TravelCo Nordic A/S. Olemme tarvittaessa kaikkiin asiakkaisiin yhteydessä lähiviikkoina”, Lehtonen kertoo.

Myynnistä vastannut Primera ei ota enää ota vastaan uusia matkavarauksia. Tämä tarkoittaa sitä, että Matkavekan brändin alla ei myydä enää matkoja.

Suomessa on myyty vuosittain noin 50 000 Matkavekan matkaa.

TravelCo Nordic on asettanut kuluttajavakuuden Rejsegarantifondiin, joka maksaa asiakkaalle koronan takia perutut matkat.

”Kaikki saavat rahansa takaisin, jotka ovat joutuneet matkojaan perumaan. Viiveitä palautuksissa on, maksuja ei ole pystytty palauttamaan kahdessa viikossa”, Lehtonen sanoo.

Matkailualan toiveena on ollut matkustusrajoitteiden höllentäminen.

”Tilanne on ikävä. Vielä helmikuussa kaikki näytti hyvältä. Kun ei matkusteta, ei ole liiketoimintaa. Olen todella huolissani koko matkailualasta”, Lehtonen toteaa.

Yhtiöjärjestelyjen takia Primeran talousluvut eivät ole yksioikoisia tulkittavia. Kuluvan vuoden tilinpäätös on vielä vahvistamatta.

Viimeiset tilinpäätöstiedot yhtiöistä on vuodelta 2018 ja ne on lähetetty kaupparekisteriin 24.6.2020.

Vuonna 2018 yhtiö teki tilinpäätöksen mukaan reilun kahden miljoonan euron liikevaihdolla yli puoli miljoonaa euroa liiketappiota.

Lähde: kauppalehti.fi