Jäänmurtaja Sampo ei todennäköisesti risteile ensi talvena ollenkaan

Matkailujäänmurtaja Sampo joutuu perumaan joulu- ja tammikuun sekä mahdollisesti koko talven risteilyt.

Varauksia on peruttu koronan vuoksi ja lisää tulee edelleen.

– Alkuvuodesta varauksia tuli hyvin, sitten Korona pysäytti myynnin ja nyt lopuksi matkustusrajoitukset aiheuttivat peruuntumisaallon, kertoo Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Joulu- ja tammikuu ovat Kemin Matkailulle erittäin tärkeitä matkailukuukausia, ja niiden väliin jättäminen tietää useamman miljoonan liikevaihdon laskua.

Sampon asiakkaista 98 prosenttia tulee ulkomailta. Ryhmien lisäksi risteilyillä käy paljon yksittäisiä matkailijoita, jotka saapuvat lähes 60 eri maasta.

– Epävarmuus lennoista sekä yli 72 tuntia kestävään lomaan määrätty karanteeni iskee meidän palvelutarjontaan rajusti, toteaa Susanna Koutonen.

Koutonen sanoo, että Finnairin kaukolentojen supistukset heijastuvat suoraan Kemin matkailuyhtiön toimintaan.

– Jätämme vielä oven auki helmi-maaliskuun osalta, jonne osuu muun muassa kiinalainen uusivuosi. Mutta jos päivä päivältä tulee lisää varausten peruuntumisia, näyttää yhä todennäköisemmältä, että tänä talvena emme pääse liikenteeseen, Koutonen lisää.

Sampon risteilylle korvaavana ohjelmana matkailuyhtiö järjestää opastettuja kierroksia Sampolla ja jääkelluntaa Lumilinna-alueella. Ympärivuotisen Lumilinnan palvelut ovat auki myös ensi talvena.

Kemin Matkailu Oy on viime vuosina investoinut matkailun kehittämiseen yli 15 miljoonaa euroa.

Lähde: Yle.fi