Suomen ennätys on tosiasia! – Kauhajoella nähtiin hirmuheittoja

Sekä miesten että naisten heitto-ottelun Suomen ennätys rikottiin sunnuntaina Kauhajoella. Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola paransi miesten SE:tä 108 pisteellä tulokseen 4201 ja Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen naisten SE:tä 118 pisteellä tulokseen 4240.

Jaakkolan ja Koskisen ykköslaji on moukarinheitto. Jaakkola oli tämän vuoden Kalevan kisojen moukarinheitossa Turussa toinen ja Koskinen kolmas. Kumpikin saavutti pronssimitalin 19-vuotiaiden MM-kilpailuissa neljä vuotta sitten Bydgoszczissa.

Jaakkola heitti miesten 15,88-kiloista heittopainoa huipputuloksen 21,81, mikä on tässä lajissa Suomen kaikkien aikojen kolmanneksi paras tulos. Moukarinheiton olympiavoittajan Juha Tiaisen jo 30 vuotta kestänyt Suomen ennätys on vain 31 senttiä parempi.

Heitto-otteluun kuuluvat kaikki olympiakisojen neljä heittolajia sekä lisäksi entinen olympialaji painonheitto. Kilpailusta tekee haasteellisen, että kunnon tulos viidessä hyvin erilaisessa lajissa tulee saada aikaiseksi vain kolmella heittoyrityksellä lajia kohden.

Lähde: suomiurheilu