Puumala varautuu investoimaan Pistohiekan alueelle yli puoli miljoonaa parin seuraavan vuoden aikana

Puumalan kunta varautuu investoimaan Pistohiekan matkailualueelle seuraavan kolmen vuoden aikana arviolta 600 000-800 000 euroa. Tällä rahalla toteutetaan alueelle katu-, laituri- ja vesihuoltoverkostoa.

Pistohiekan alueen kehittyessä tulee kunnalla olla myös valmius vuosikymmenen loppupuolella toteuttaa lisäinvestointeja alueeseen.

Puumalan Pistohiekan alueelle suunnitellaan lähivuosien aikana majoitustiloja ja järvikylpylää. Puumalan kunta on neuvotellut alueelle ensimmäisestä maanvuokrasopimuksesta Adverento Travel Oy:n kanssa. Majoitustilojen ja järvikylpylän pitäisivät olla valmiina vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Kunta omistaa alueelta yhteensä 17 tonttia, joista nyt ollaan vuokraamassa kolme.

Kunnan riskinsietokykyä kuvataan kunnanhallituksen esittelytekstissä hyväksi. Kunnalla on käteisvaroja ja nopeasti käteiseksi muutettavia rahastosijoituksia noin seitsemän miljoonan euron edestä. Velkatason on myöskin matala.

Pari vuotta sitten solmitussa maankäyttösopimuksessa on myös sovittu, että Metsähallitus osallistuu tietyllä osuudella tiestön ja valaistuksen kustannuksiin omistamansa alueen osalta.

Puumalan kunnanvaltuuston käsittelee suunnitelmia maanantain kokouksessaan.

Lähde: Yle.fi