Mu­hok­sel­la Jät­ti­läis­saa­ren suo­alueel­la voi tu­tus­tua va­lo­ku­va­näyt­te­lyyn – teokset näkee kier­tä­mäl­lä luon­to­po­lun

Muhoksen Jättiläissaaren suoalueella on nähtävissä valokuvanäyttely. Suoalueelle on pystytetty 18 kasvokuvan valokuvanäyttely.

Teokset on ripustettu käkkärämäntyihin tai ne on pystytety avosuolle. Niihin pääsee tutustumaan kiertämällä kohteessa sijaitsevan luontopolun.

Näyttelyn takana ovat Oulun kaupungin nuorten työpajat. Luonnos-valokuvanäyttely on toteutettu yhdessä luontokummien kanssa.

Taide- ja mediapajan työvalmentaja Annika Nykänen kertoo, että luontokummit opastivat nuoria rakentamaan kuvia varten kruunun luonnonmateriaaleista. Kuvissa esiintyvät nuoret ja luontokummit.Juttu jatkuu mainoksen jälkeenJuttu jatkuu

– Lopputulos on kaunis ja tunteellinen kuvaus siitä, kuinka jokainen meistä on sidoksissa luontoon omalla henkilökohtaisella tavalla, Nykänen kuvailee.

Luonnos-näyttely on Jättiläissaaressa 15. marraskuuta saakka. Tämän jälkeen se kiertää Liminganlahden ja Syötteen luontokeskuksissa. Näyttely palaa syksyllä 2020 takaisin suoalueelle.

Luonnos-näyttely on nähtävissä Jättilaissaaressa 15.11.2020 asti, jonka jälkeen se kiertää Liminganlahden ja Syötteen luontokeskuksissa. Syksyllä 2021 se palaa jälleen takaisin Jättiläissaareen.

Muhoksella sijaitseva Jättiläissaari on lähiluontokohde, jota Oulun kaupungin nuorten työpajatoiminta kehittää Metsähallituksen luvalla. Alueella on noin neljän ja puolen kilometrin mittainen luontopolku.

Lähde: kaleva.fi