Rinteet auki! Rukalla ja Levillä lasketellaan jo

Rukalla rinteet avataan perjantaina 2.10. lumella, jota säilöttiin keväällä talteen noin 181 000 kuutiometrin verran, laskettelukeskus kertoo tiedotteessa. Lumimäärä mahdollistaa kolmen täyspitkän laskettelurinteen avaamisen.

– Teemme kauden avaukseen tarvittavat lumet lumitykkien avulla talven parhaimmilla pakkassäillä ja säilömme ne eristeiden alla kesän yli. Tämä on huomattavasti energiatehokkaampaa verrattuna siihen, että lumetus käynnistettäisiin syksyn pikkupakkasilla, kertoo tiedotteessa Rukan paikallisjohtaja Matti Parviainen.

Seuraavaksi säilölumilla on tavoitteena avata täysimittainen laskulinja sekä alaboksi Ruka Parkiin. Parkin avaustavoite on maanantaina 5. lokakuuta. Se mahdollistaa esimerkiksi maajoukkueen harjoittelun Rukalla. Tällaista kokonaisuutta ei ole parkissa Suomessa aiemmin säilölumella tehty.

Myös Levin kausi auki

Myös Levi kertoo tiedotteessa avanneensa kautensa perjantaina 2.10.

Rukan tapaan Levillä kausi on mahdollista aloittaa aikaisin keväällä säilötyn lumen ansiosta.

Levin eturinne aukeaa perjantaina 2.10.

Levin eturinne aukeaa perjantaina 2.10.­KUVA: LEVI

Lunta säilöttiin keskuksen alueelle kahteen paikkaan: maailmancupin rinteille noin 50 000 kuutioita ja nyt aukeavalle eturinteelle noin 90 000 kuutioita.

––  Levin eturinteeseen rakentuu parhaillaan rinnealue, joka tulee olemaan koko pituudeltaan laskettavissa. Eturinteen alueelle rakentuu myös parkkilaskijoille oma alue. Hissejä on käytössä kaksi, kertoo tiedotteessa Oy Levi Ski Resort Ltd:n liiketoimintajohtaja Marko Mustonen.

Myös hiihtäjillä on Levillä kohta tekemistä. Golfkentän alueelle avataan säilölumesta tehty latu, joka on 1,5 kilometrin mittainen.

Lähde: is.fi