Tampere tarjoaa syyslomalaisille kauhua – Mörkö-kierroksella on ”hurjia vaaroja ja kauheita olentoja”

Tampere mainostaa olevansa ikimuistoinen syyslomakohde, sillä kaupungin ja sen lähiseudun yritykset ovat kehittäneet monipuolista syyslomatarjontaa. Ohjelmassa on esimerkiksi kauhukierroksia niin Vapriikissa kuin Muumimuseossakin. Yritykset ovat panostaneet koronaturvallisuuteen.

Miksi Tampere ja sen lähialue on hyvä kohde syyslomalle, Visit Tampereen kumppanuuksista ja markkinoinnista vastaava johtaja Noora Heino?

”Täällä on todella monipuolista tarjontaa. Meillä on tarjontaa niin perheille, pariskunnille kuin kaveriporukoillekin. Täällä on Särkänniemi, jossa järjestetään ”Karmiva Karnevaali”. Tänä vuonna muutkin yritykset ja museot ovat lähteneet tekemään kauhusisältöjä. Olemme huomanneet, ettei sellaisia ole Tampereella tai muualla Suomessa. Täällä on myös hyviä ravintoloita, ja museotarjonta ja muu kulttuuritarjonta on laadukasta. Lisäksi luonto on lähellä.”

Millä pelko- tai kauhuasteikolla näissä liikutaan, ovatko tapahtumat kauhean pelottavia?

”Särkänniemessä on erilaisia alueita. Ohjelmaa on koko perheelle eli voi lähteä pienten lasten kanssa. Siellä on myös kaksi pienempää K-15-aluetta. Muumimuseossa on esimerkiksi Mörkö-kierros, jossa on hurjia vaaroja ja kauheita olentoja. Vapriikissa on yli 5-vuotiaille sopivia kauhukierroksia. Siellä on esimerkiksi Kummituksia kulisseissa -kierros, jossa kuullaan teatterin kummituksista.”

Miltä koronatilanteen paheneminen näyttää Tampereen näkökulmasta?

”Totta kai korona vaikuttaa matkailuun. Meiltä puuttuvat kokoukset ja kongressit käytännössä kokonaan. Teatterit ovat avautuneet ja keikkamyynti on lähtenyt käyntiin. Kesä meni hyvin, ja katsomme valoisasti tulevaisuuteen kotimaan matkailun osalta.”

Millaisia toimia yritykset ovat tehneet, jotta lomailu on koronaturvallista?

”Välineitä ja tiloja desinfioidaan useammin, käsien desinfiointiin ja pesuun kannustetaan sekä turvaväleihin kehotetaan kyltityksillä ja tarroilla. Henkilökunnalla on maskeja ja kasvovisiireitä käytössä. Yritykset ovat tehneet paljon. Esimerkiksi tapahtumakohteet ja ravintolat ovat poistaneet asiakaspaikkoja. Jokainen voi omalla käytöksellään vaikuttaa turvallisuuteen.”

Miten yritykset ovat varautuneet mahdollisesti tiukallakin aikataululla tuleviin ohjeistusmuutoksiin?

”Yritykset noudattavat rajoituksia, ja me päivitämme tietoja verkkosivuillemme. Jaamme kohdetietoa sosiaalisen median kanavissamme sekä turvallisuusohjeita asiakkaille. Käytämme tässä hyödyksi some-kanaviamme.”

Lähde: Kauppalehti.fi