Tallink Siljan toimitusjohtaja: Matkailu ei tule palaamaan entiselleen vielä pitkiin aikoihin – ”Vielä heinäkuussa oli tilanne se, että nähtiin vähän valoa tunnelin päässä”

Matkailu ei tule palaamaan entiselleen vielä pitkiin aikoihin, arvioi Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults.

”Olisi hyvä, jos olisi kristallipallo”, sanoo Schults.

Hän kuitenkin uskoo, että lähimatkailu lähtee nopeammin liikkeelle kuin muu matkailu.

Tallink Silja kertoi tänään aloittavansa Suomessa yhteistoimintaneuvottelut maahenkilöstönsä kanssa sopeuttaakseen toimintaansa koronaviruspandemian ja matkustusrajoitusten vuoksi. Arvioitu vähennystarve on 120 työpaikkaa. Lisäksi satojen työntekijöiden lomautukset jatkuvat.

”Tällä hetkellä meidän on nopeasti sopeutettava liiketoimintaamme yrityksen taloudellisen kestävyyden varmistamiseksi.”, Schults sanoo.

Yt-neuvotteluiden alkamisen taustalla on Schultsin mukaan yleinen tilanne ja kokonaiskuva, ei mikään yksittäinen asia.

”Vielä heinäkuussa oli tilanne se, että nähtiin vähän valoa tunnelin päässä”, Schults sanoo.

Sen jälkeen tilanne on heikentynyt.

”Jatkuvasti muuttuvat matkustusrajoitukset, hallituksen erilaiset ulostulot ja kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat rajoituksiin ovat käytännössä lopettaneet laivamatkustuksen ja olemme joutuneet pysäyttämään useita laivojamme satamiin”, Schults sanoo.

Viimeksi syyskuun lopussa yhtiö kertoi keskeyttävänsä liikennöinnin Helsinki-Riika-reitillä ensi kevääseen saakka alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen. Reitti oli alun perin tarkoitus keskeyttää vain lokakuun loppuun asti.

Lähes jokainen on ollut lomautettuna

Tallink Siljan yt-neuvottelujen piirissä ovat kaikki noin 370 työntekijää maatoiminnoissa.

Yhtiön mukaan lähes jokainen tallinksiljalainen on ollut ja on edelleen lomautettuna.

Nyt suunniteltujen irtisanomisten lisäksi lomautusten arvioidaan jatkuvan ja ne voivat olla yhtiön määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.

Lähde: kauppalehti.fi