Pohjois-Savon kylpylähotelleissa viime syksyä hiljaisempaa – syysloma näyttää hyvältä, mutta pikkujoulukautta varjostaa korona

Pohjois-Savon kylpylähotelleissa on viime syksyä hiljaisempaa. Kuopiossa kylpylähotelli Rauhalahdessa on tällä hetkellä varattuna ensi viikon syyslomaviikolle noin 70 prosenttia huoneista. Se on hiukan vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

– Arkipäivät ovat hyvinkin täynnä, mutta viikonloppuisin olisi vielä tilaa. Viime hetken varauksia tulee yleensä rutkasti, mutta nyt ei tiedetä, miten ihmiset käyttäytyy, tämä on niin erikoinen vuosi, sanoo Rauhalahtea pyörittävän Kuopion ja Lohjan kylpylät oy:n toimitusjohtaja Tero Eskola.

Leppävirralla Vesileppiksessä syyskuu oli suunnilleen yhtä vilkas kuin edellisenä vuonna, ja myös syysloman varaustilanne ensi viikolla on hyvä. Sen sijaan lokakuun loppu ja marraskuu näyttävät ennakkovarausten perusteella reippaasti edellisvuotta hiljaisemmalta.

Kylpylähotelleista kerrotaan, että hotellissa majoittuu tällä hetkellä paljon ryhmiä, mutta muiden matkailjoiden puute rokottaa kävijämääriä.

– Toiminta pyörii tällä hetkellä ryhmien varassa. Joitakin ryhmiä on siirtynyt alkukesästä tänne syksyyn, mutta bisnesmatkailu ja muu matkailu on käytännössä nollaa, kertoo Vesileppiksen toimitusjohtaja Kimmo Rossi.

Tällä hetkellä kylpylähotelleissa odotetaan jännityksellä pikkujoulukautta, sillä yleensä se tuo merkittävästi myyntiä loppuvuoteen. Nyt isot kokoontumiset ja tapahtumat ovat jäissä, joten pikkujoulut saattavat jäädä pitkälti viettämättä.

– Vielä tilanne on kohtuullinen, mutta lokakuun jälkeen alkaa kurimus, kun ei ole pikkujoulukauppaa, toteaa Rossi.

Eskolan mukaan Rauhalahdessa odotetaan, että kylpylä täyttyy joulunpyhiksi, mutta tammikuu jäänee hiljaiseksi, kun venäläismatkailijat puuttuvat.

Lähde:Yle.fi