Näitä asioita Suomesta googlataan – arvaisitko kolmen kärjen?

Mikä Suomessa kiinnostaa ulkomaalaisia?

Siitä antavat viitteitä Suomea koskevat matkailuaiheiset Google-haut. Business Finlandin mukaan Suomi-aiheisia Google-hakuja tehtiin vuonna 2019 ulkomailta yli viisi miljoonaa kertaa. Vuoteen 2018 verrattuna luku kasvoi neljänneksellä.

Suomea koskevien matkailuaiheisten Google-hakujen ykkönen on suhteellisen yllätyksettömästi revontulet. Revontuliaiheisia hakuja tehtiin Googlessa yli 400 000.

Haku ei yllätä, sillä revontulista on tullut Suomessa yksi suurimmista matkailuvalteista. Ilta-Sanomille haastattelun antanut Kiinan matkailun tuntija Rebekka Mikkola kommentoi aiemmin, että joskus kiinalaismatkailijat valittavat, jos revontulia ei matkalla nähdäkään.

Sauna ja iglut kiinnostavat

Toiseksi eniten Suomessa kiinnostivat sauna ja kolmanneksi iglut sekä jäähotellit.

Toiseksi eniten Suomessa kiinnostivat sauna ja kolmanneksi iglut sekä jäähotellit. Kuvassa Levi Golden Crownin iglu.

Toiseksi eniten Suomessa kiinnostivat sauna ja kolmanneksi iglut sekä jäähotellit. Kuvassa Levi Golden Crownin iglu.­KUVA: MARTTI KAINULAINEN/LEHTIKUVA

Lasikattoisia majoituksia löytyykin pohjoisesta yhdestä jos toisesta paikasta. Iglumajoitukset ovat kuin luotuja talvimaiseman ja revontulien ihailuun.

Maailman ensimmäisen lasi-iglun rakensi itse asiassa suomalainen, Saariselällä sijaitsevaa Kakslauttanen Arctic Resortia pyörittävä Jussi Eiramo.

Nykyään vaihtoehtoja iglumajoitukseen löytyy muualtakin.

Eniten Suomea koskevia hakuja Japanista

Jos pelkkiä matkailuaiheisia Google-hakuja katsoo, Suomi kiinnostaa yhä enemmän.

Pohjoismaista eniten kasvoivat nimittäin Suomea ja Norjaa koskevat Google-haut.

Saunan ohella joulupukki ja järvet ovat teemoja, joilla Suomi erottautui muista Pohjoismaista, Business Finland kertoo.

Eniten Suomea koskevia hakuja tekivät japanilaiset, venäläiset ja saksalaiset. Japanilaisten, saksalaisten ja brittien haut kasvoivat eniten.

Lähde: is.fi