Saako työpaikka lähettää juomaa, ruokaa ja lahjoja verovapaasti työntekijän kotiin? Verottajalta tuli selvä kanta etäpikkujouluihin

Verohallinnolle on tullut korona-aikana paljon kysymyksiä siitä, onko pikkujouluja ja muuta virkistystoimintaa mahdollistaa järjestää verovapaasti, jos siihen osallistutaan etänä.

Verohallinnon mukaan työnantaja voi järjestää pikkujoulut ja muuta virkistystoimintaa verovapaasti myös virtuaalisesti.

”Työnantaja voi järjestää ruokien ja juomien toimituksen kotiin tai työntekijä voi hakea työnantajan järjestämän ruoan ja juomat tietystä paikasta. Etäosallistujille annetut ruoka- ja juomalahjakortit sen sijaan ovat työntekijälle veronalaista palkkaa”, kerrotaan Verohallinnon verkkosivuilla.

Työnantaja voi myös lähettää etätyöntekijöille pienimuotoisia muistamisia, kuten joululahjan, verovapaasti kotiin. Kotiin lähetetty joululahja on kuitenkin verovapaa vain silloin, jos lahja annetaan koko henkilökunnalle. Verovapaiden lahjojen yhteenlaskettu arvo voi olla työntekijää kohden enintään 100 euroa vuodessa.

Lahjana voi olla esimerkiksi pääsylippu, palvelu tai yksilöity lahjakortti. Yksilöity lahjakortti merkitsee tietyn palvelun tai esineen ostamista tietystä paikasta.

”Työntekijä voi myös valita lahjan työnantajan määrittelemistä vaihtoehdoista. Rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat ovat aina työntekijän palkkaa. Jos työnantajan antamien lahjojen yhteenlaskettu arvo on yli 100 euroa, lahja on työntekijälle veronalainen etu.”

Lähde: Talouselämä.fi