Ensilumenladun avajaisia vietetään lauantaina 24.10.

Imatran Ukonniemen ensilumenlatu avautuu hiihtäjille perjantaina 23.10. Ladun avajaisia juhlitaan lauantaina 24.10. klo 10–12.

Avajaispäivän ohjelmassa on 6–10-vuotiaiden lasten hiihtokilpailut sekä ruuti- ja ekoaseiden kokeilua ampumahiihtopenkalla.

Imatran Urheilijoiden hiihtovälinekirpputori on avoinna koko aamupäivän, ja Saimaa Sportin hiihtovälinetohtorilta saa vinkkejä suksihuoltoon ja välineiden valintaan. Avajaisten ohjelma löytyy kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Avajaislauantaina 24.10. ladulle pääsee maksutta. Muille päiville lippuja voi ostaa jo ennakkoon verkosta, urheilutalolta sekä Ukonniemi-areenan yhteydessä toimivasta Saimaa Sportista, jossa toimii myös ensilumenladun asiakaspalvelu.  Lauantaista 24.10. alkaen lippuja saa myös Imatran Kylpylästä sekä Holiday Club Saimaasta.

–Kausipassin voi hankkia sunnuntaihin 25.10. saakka tarjoushintaan 70 euroa. Jatkossa kausipassin hinta on 80 euroa, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala sanoo.

Toiveissa pikkupakkasia

Aluksi ladusta tehdään kolmen kilometrin mittainen, ja edellisvuosilta tuttuun viiden kilometrin pituuteen sitä laajennetaan siinä tapauksessa, jos säät viilenevät.

Ladun ylläpidon kannalta paras sää tulevina viikkoina olisi pieni pakkanen.

–Vesisade on hankalin, sillä silloin ladun pinta jäätyy helposti ja ylläpito on hankalaa. Yksi haaste ovat myös ladulle tippuvat lehdet. Sitä ongelmaa on yritetty ennaltaehkäistä poistamalla lehtipuita radan varrelta, liikuntapaikkamestari Jani Niittynen Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy Kipasta toteaa.

Ensilumen ladun uudistunut reitti vastaa Kansainvälisen hiihtoliiton FISin kilpailustandardeja. Ensimmäinen kansainvälinen hiihtokilpailu järjestetään ensilumenladulla 30.10.–1.11. Kilpailu avaa Suomen maastohiihtokauden.

Kansainvälinen hiihto- ja matkailuseminaari etsii uusia yhteistyötapoja hiihtomatkailuun

Ensilumenladun avajaisten yhteydessä Imatralla järjestetään kansainvälinen hiihto- ja matkailuseminaari perjantaina 23.10.

Seminaari toteutetaan verkossa. Osallistujia seminaariin on ilmoittautunut mukaan laajasti Kaakkois-Suomesta sekä Venäjältä.

–Tarkoitus on vauhdittaa Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson sekä Pietarin alueen hiihtomatkailun mahdollisuuksia ja liiketoimintaa matkailun ympärillä sekä lisätä eri toimijoiden yhteistyötä, Etelä-Savon Liikunta ry:n aluejohtaja Mari Makkonen kertoo.

Seminaarin järjestää Etelä-Savon liikunta ry:n Vector Sport -hanke yhdessä Imatra Base Campin kanssa.

Lähde: imatra.fi