Yllättävä veto koronakaudella: Lufthansa Group lentää talvikaudella Saksasta ja Sveitsistä Pohjois-Suomeen

Saksalainen lentoyhtiöjätti Lufthansa Group aikoo tarjota talvikaudella 2020–2021 lentoja koronapandemiasta huolimatta neljällä eri reitillä Pohjois-Suomeen. Reitit ovat Saksan Münchenistä Kittilään ja Frankfurtista Ivaloon ja Kuusamoon sekä Sveitsin Genevestä Kittilään. Geneven-lennot lentää Lufthansa Groupiin kuuluva Swiss.

Tarjonta pysyy samalla tasolla viime talveen nähden. Lennot alkavat joulukuun puolivälin tienoilla ja jatkuvat maaliskuun loppuun, Lufthansa Group kertoo.

”Reitit joita tarjoamme talvikaudella 20/21 eivät ole uusia. Esimerkiksi Munchen-Kittilä-reitillä tämä on viides vuosi”, kommentoi Suomen ja Baltian alueen myynnistä vastaava johtaja Christopher Zimmer Lufthansa Groupista. Zimmer kommentoi lentoyhteyksiä Talouselämälle sähköpostilla.

Zimmerin mukaan Lufthansa ja Swiss ovat kehittäneet Pohjois-Suomen kanssa ”menestyvän bisneksen vahvalla kysynnällä”, ja yhtiö lennättää matkustajia Pohjois-Suomeen keskimäärin yli 30 kohteesta.

Lufthansassa ennakoidaan, että lentomatkailun kysyntä pysyy yleisesti matalana tulevana talvena pandemian globaalin kehityksen ja siihen liittyen matkustusrajoitusten vuoksi.

Tämän hetkisen suunnitelman mukaan Lufthansa lentää noin 60 prosenttiin alkuperäisistä kohteistaan, mutta loka–joulukuussa on tarjolla korkeintaan neljäsosa viime vuoden lentokapasiteetista.

Lentosuunnitelmiin kohdistuu todennäköisesti epävarmuuksia koronatilanteen vuoksi. Kuinka yhtiö kommentoi tätä?

Zimmerin mukaan se, että tulevan talven lentoaikatauluja on jo sopeutettu koronatilanteeseen ja lentoja on normaalia vähemmän, pitäisi tehdä uusista peruutuksista vähemmän todennäköisiä.

Lufthansa Group kertoo lisäävänsä nykytarjontaansa talvella myös lentoja Norjan Tromssaan vastatakseen kasvaneeseen talvilomakysyntään Pohjoismaissa.

Lähde: kauppalehti.fi