Rovaniemen lentoasemalle lentää talvella varmasti vain Finnair

Rovaniemen lentoasemalle lennetään talven aikana reittilentoja ainakin Helsingistä – ja mahdollisesti myös Lontoosta.

Rovaniemen lentoaseman päällikkö Johan Juujärvi sanoo, että Finnair lentää varmasti vuorojaan talven aikana Rovaniemelle. Tarkoista lentomääristä ei Juujärven mukaan kuitenkaan voi sanoa vielä mitään varmaa.

– Tällä hetkellä Finnairilla on suunnitteilla talveksi lentoja ihan mukavasti, mutta hekään eivät ole vahvistaneet niitä vielä kuin tämän kuun osalta, ja joulukuun osalta odotellaan vahvistusta. Nyt eletään kuukausi kerrallaan, mutta toivotaan, että niitä olisi ihan mukavasti.

Juujärven mukaan halpalentoyhtiö Easy Jetin on myös periaatteessa tarkoitus lentää talven aikana Lontoosta suoraan Rovaniemelle joulukuun alusta alkaen.

Britannian hallituksen määräykset sotkevat suunnitelmia

Britannian hallitus aikoo kieltää lomamatkat ulkomaille ainakin kuukauden ajaksi torstaista 5. marraskuuta alkaen. Jos matkustuskielto jatkuu ja mahdollisesti myös laajenee, se vaikuttanee myös Rovaniemen lentoihin.

Sen sijaan Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle eivät saa jatkoa tänä talvena.

Joulun charter-lennoista Juujärvi sanoo vain, että tilauksia on, mutta niiden toteutumisesta ei vielä ole mitään varmuutta.

Keski-Euroopasta on tarkoitus lentää muualle Lappiin

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa ja sen omistama sveitsiläinen Swiss ovat laittaneet myyntiin joulukuun ja maaliskuun väliselle ajalle 65 edestakaista lentoa. Yhtiöt aikovat lentää Frankfurtista Ivaloon ja Kuusamoon sekä Münchenistä ja Genevestä Kittilään.

Lentojen toteutumiseen vaikuttavat kuitenkin voimassa olevat matkustusrajoitukset.

Lähde: yle.fi