Iskikö korona luonto-ohjelmaan? – Uudella kaudella taso on laskenut: jälki on löperöä ja sekavaa

Arktiset vedet

☆☆ Korona-aika on tainnut iskeä lujaa luontomatkailu- ja kalastusohjelma Arktisiin vesiin. Kotimaan kohteiden lisäksi on aina liikuttu eksoottisimmissakin kalastuspaikoissa, kuten Islannissa, Norjassa, Kanadassa ja Venäjällä. Yksi osa sarjan viehätystä onkin erilaisten, upeiden maisemien katselu ja uusiin paikkoihin tutustuminen.

Tänä kesänä kuvatulla yhdeksännellä tuotantokaudella ei ymmärrettävästi matkustella kovin pitkälle. Muutenkin vaikuttaa siltä, että kausi on ainakin kahden ensimmäisen jakson perusteella pykäisty pystyyn kiireellä ja huolimattomasti. Se näkyy löperössä sisällössä ja sekavassa jäljessä.

Matkailumarkkinointia ja höpöttelyä

Ensimmäisessä jaksossa ollaan Keski-Suomessa Kapeenkoskella. Kosket ovat oiva paikka niin kalastukselle kuin hauskan näköiselle koskikelkkailullekin. Kalastusta on vähemmän, mutta matkailumarkkinointia ja outoa höpöttelyä enemmän. Erikoisinta on hokema, että nyt vietämme Rakkauden kesää 2020. Miten se liittyy tähän ohjelmaan?

Ensimmäisessä jaksossa vierailee kuitenkin mallikkaasti jääkiekkoilija Teemu Hartikainen.

Toisessa jaksossa liikutaan Itä-Suomessa, muun muassa Etelä-Karjalassa Hiitolanjoella. Tärkeää asiaa kuullaan Jasper Pääkkösen suulla: joki puretaan padoista ja vapautetaan vaelluskalojen kulkureitiksi. Pääkkönen myös kalastaa, mutta kamera siirtyy muuhun juuri, kun hän nostaa kalan. Katsojaa ärsyyntyy.

Lähde: Satakunnan kansa