“Bileet siirtyvät tiloihin, joita ei valvota mitenkään” – Yhä suurempi joukko ravintoloita joutui tiukempien rajoitusten piiriin

Juhliminen päättyy monella paikkakunnalla jo tulevana lauantaina totuttua aikaisemmin.

Lue tarkemmin tästä:

Katso kartasta alueesi uudet ravintolarajoitukset – yökahvilan tai limukaraoken pyörittäminen hyytyy

Rajoitukset ovat voimassa 15.12. saakka.

Yhä useammassa ravintolassa tili on siis tehtävä ainakin lähiviikkoina entistä niukemmissa aukiolo-, anniskelu- ja asiakasmäärärajoissa.

– Kyllä tämä on ravintoloille todella paha isku. Pikkujoulukausi, jonka piti olla ravintoloiden paras sesonki, meni käytännössä mönkään. Rahat ovat yrityksiltä yksinkertaisesti lopussa, sanoo toimitusjohtaja Timo Lappi Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa:sta.

Timo Lappi Maran toimitusjohtaja.
MaRa:n toimitusjohtaja Timo Lappi pelkää juhlien siirtyvän nyt yhä laajemmin tiloihin joita ei valvota.Mårten Lampén / Yle

Lappi toivookin, että sovittuja juhlia ei pidä uusienkaan rajoitusten myötä perua.

– Viime maanantaista alkaen yritykset ja yksityiset henkilöt alkoivat peruuttaava ravintoloihin sovittuja tapahtumia. Tämä on harmittanut yrityksiä, koska ne ovat tehneet paljon omavalvontatyötä ja virus on levinnyt ravintoloissa ja varsinkin ruokaravintoloissa erittäin vähän, sanoo Lappi.

“Nyt ei ole railakkaan bilettämisen aika”

Lappi on huolissaan siitä, että yhä laajemmin bileet siirtyvät nyt tiloihin joita ei valvota.

– Kun laillista yöravintolatoimintaa rajoitetaan, niin bileet siirtyvät sitten yksityiskoteihin, majoitustiloihin ja muihin yksityisiin juhlatiloihin, jotka ovat kaiken sääntelyn ja valvonnan ulkopuolella.

Ravintola Harry'sin baaritiski
Pikkujoulukaudesta ei tullut pelastajaa vaikeuksissa oleville ravintoloille.Jarkko Riikonen / Yle

Jos tauti saa niistä uusia kierroksia, edessä on taas uusia rajoituksia kaikille.

– Nyt ei ole railakkaan bilettämisen aika. Nyt on tärkeintä saada tämän viruksen leviäminen estettyä ja päästä vähitellen kohti normaalia.

Lähde: Yle