Miksi nykydieselit eivät lämpiä talvella?

Käytännössä nykydieselillä ei tee talvella mitään ilman polttoainetoimista lisälämmitintä eli niin sanottua ”webastoa” tai ”eberiä”, joka pitää matkustamon lämpimänä. Mutta miksi dieselmoottorista ei voisi ottaa yksinkertaisesti vain hiukan enemmän lämpötehoa irti, jolloin tällaisia kalliita lisävarusteita ei välttämättä tarvittaisi?

Tähän kysymykseen vastaa esimerkiksi Suomen autoteknillinen liitto SATL ry:n julkaisema dieselopas, joka muotoilee asian näin:

”Hiilidioksidi- eli CO2-päästöjen rajoittaminen ja moottorien energiatehokkuuden parantaminen tapahtuu pääasiassa erilaisten häviöiden minimoimisen kautta, jolloin varsinaista sisätilojen (nopeaan) lämmittämiseen sopivaa hukkalämpöä ei enää nykydieseleissä synny – ainakaan samalla tavalla kuin ennen.

Lämpöä kyllä on dieselmoottoristakin edelleen saatavilla, mutta sen kerääminen on tullut ja tulee koko ajan vaikeammaksi ja kalliimmaksi.

Esimerkiksi lämpöpumpulla voitaisiin ottaa lämpöä talteen matalammistakin pintalämpötiloista, mutta dieselillä erillinen lisälämmitin on usein helpompi vaihtoehto. Erillinen lisälämmitin tuo samalla dieselautoon muitakin etuja, kuten auton esi- eli pysäköintilämmityksen josta monet autonostajat ovat valmiita maksamaan myös lisähintaa.”

Lähde: Ilta-Sanomat