160 työtehtävää siirtyy Virosta Vaasaan: Suomen- ja ruotsinkielisiä asiakkaita palveleva TietoEvryn käyttäjätuki vaihtaa maata

Käyttäjätukipalvelun siirto Virosta Suomeen on osa yhtiön it-tukipalveluiden yhtenäistämistä, TietoEvry tiedotti tiistaina.

“Viron käyttäjätuki on palvellut pääasiassa suomen- ja ruotsinkielisiä asiakkaita. Merkittävä osa työntekijöistä on kotoisin Suomesta ja Ruotsista”, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Muutoksen myötä noin 160 työtehtävää siirtyy Suomenlahden tuntumasta Pohjanlahden rannalle Vaasaan.

Lisäksi kymmenen työtehtävää siirtyy Virosta Latvian pääkaupunkiin Riikaan. Toiset kymmenen työpaikkaa TietoEvry siirtää Virosta Tšekin Ostravaan.

Muutosten arvioidaan toteutuvan syyskuun loppuun mennessä.

TietoEvry syntyi vuonna 2019, kun suomalainen Tieto ja norjalainen Evry yhdistyivät.

Integraation edetessä yhtiö on käynnistänyt suunnitelman it-tukipalveluidensa yhtenäistämiseksi.

Yhdistymisen seurauksena TietoEvry tarjoaa tällä hetkellä it-tukipalveluita asiakkailleen 12 toimipisteestä seitsemästä eri maasta, yhtiö kertoo.

“Olemme sitoutuneet tekemään parhaamme tukeaksemme henkilöstöämme muutosprosessin aikana. Keskustelemme Viron työntekijöiden kanssa myös mahdollisuudesta siirtyä muihin toimipisteisiin”, Petteri Uljas sanoo tiedotteessa. Hän on TietoEryn Cloud & Infra -yksikön operatiivinen johtaja.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus