Koronapassia ei vielä ole olemassa, mutta siitä odotetaan matkailun pelastajaa – Finnairin Tallqvist: rokotetodistukset tulevat matkailuun

Kun Finnairin virkailija näinä aikoina menee lähtöportille tarkistamaan koneeseen nousijoita, hänellä on mukanaan 50-sivuinen pinkka eri maiden maahantulosääntöjä.

Aiemmin esimerkiksi Schengen-maiden välillä sai liikkua vapaasti, mutta nyt joka maalla on omia koronarajoituksiaan.

– Siinä missä ennen matkustusasiakirja oli lentolippu ja passi, jossain maissa viisumi, nyt on moniin maihin tullut uudet käytännöt koronatestitodistuksista ja tämä aiheuttaa matkustajille enemmän vaivaa, Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist sanoo.

EU-maissa on herännyt toiveita, että koronarokotustodistuksista tulisi tapa helpottaa matkailua.

Eurooppalaista rokotustodistusta ei vielä ole olemassa. Toistaiseksi vasta muutama prosentti eurooppalaisista on rokotettu koronaa vastaan.

Rokotetodistusta vasta suunnitellaan

EU-maiden johtajat yrittävät tänään torstaina kokouksessaan löytää tapoja torjua nopeasti leviävää koronavirusmuunnosta. Keskustelussa sivuttaneen myös rokotetodistuksia. EU-komissio lupasi tiistaina, että maat sopivat rokotustodistuksista kuun loppuun mennessä.

Suomi suhtautuu rokotustodistuksiin myönteisesti, mutta välttää vielä ottamasta tarkasti kantaa.

– Todistuksen täytyy olla tasapuolinen, eikä sen pidä luoda etuoikeuksia, jotka häiritsisivät esimerkiksi sisämarkkinoita, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoi maanantaina.

Digitalisaation ja tiedonhallinnan yksikön johtaja Minna Saario seuraa sosiaali- ja terveysministeriössä keskustelua EU-todistuksen digitaalisesta toteutuksesta. Hän pitää esillä ollut parin kuukauden toteutusaikataulua optimistisena.

– Toistaiseksi ei ole yhteistä näkyä, millainen rokotustodistus ja sen käyttötavat voisivat olla, sanoo Saario.

Voiko ihmisiä velvoittaa kertomaan rokottamisestaan?

Äänekkäimmin rokotetodistuksia kannattaa Kreikka, joka on riippuvainen matkailutuloista. Kreikan pääministeri esitti, että rokotustodistuksen esittämällä pääsisi maahan.

Kreikan matkailuministeri tarkensi pääministerin ajatusta(siirryt toiseen palveluun). Rokotustodistus ei olisi ehto maahanpääsylle, mutta sillä voisi ohittaa koronatestin maan rajalla.

Kaikki EU-maat eivät pidä asiaa näin yksinkertaisena.

Monien mielestä ihmisiä ei saa erotella sen mukaan, ovatko he ottaneet rokotuksen. Osa ihmisistä ei ota rokotetta joko terveys- tai muista syistä. Todistus voisi asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.

Rokotetodistukseen liittyy esimerkiksi tietosuojakysymyksiä.

– Mitä tietoa ihmisistä voidaan kerätä? Jos rokote on vapaaehtoinen, voiko sitä koskevan tiedon kerääminen olla pakollista, STM:n johtaja kuvaa Minna Saario kuvaa esiin nousseita kysymyksiä.

Terveydentilatietojen rekisteröiminen ja luovuttaminen sinänsä on mahdollista esimerkiksi tartuntatautien estämiseksi, arvioi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) diagnostiikkajohtaja ja Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen.

– Euroopan unionissa on enemmän arvokysymys, painotetaanko tartuntatautien ehkäisyä vai yksityiselämän suojaa. Itse näen, että eurooppalaisten sääntöjen mukaan tiedon kerääminen on mahdollista, mutta kaikkeen tietojen keräämiseen liittyy riskejä.

Korona tosin voi iskeä kehen vaan, eikä taudin sairastaminen tai sitä vastaan rokottaminen leimaa ihmistä.

Australialainen Qantas aikoo vaatia matkustajiltaan rokotepassin

Lentoyhtiöt seuraavat tarkkaan rokotekeskustelua, koska niiden bisnes on romahtanut lentokoneiden jäätyä maahan koronan takia.

Lentoyhtiöden etujärjestö IATA vetosi EU-maihin(siirryt toiseen palveluun) ja tuki Kreikan aloitetta rokotetodistuksesta.

Australialainen Qantas ennakoi(siirryt toiseen palveluun), että lentoyhtiöt tulevat vaatimaan matkustajilta koronarokotetodistusta.

Qantas on jo päättänyt, että kun rokotteet yleistyvät, yhtiön koneisiin pääsevät vain rokotetut. Poikkeus tehtäisiin niiden kohdalla, jotka eivät voi terveyssyistä ottaa rokotetta.

Finnairin Tallqvist: Rokotepassi tulee matkailuun jollain tavalla

EU:n piirissä onkin herännyt ajatus, että jos EU ei voi vaatia matkustajilta koronatodistuksia, kenties sen voisivat tehdä lentoyhtiöt.

Lentoyhtiöillä on jo nyt vastuu siitä, ovatko matkustajien paperit kunnossa.

– Lentoyhtiö ei voi hyväksyä asiakasta lennolle, jos tällä ei ole maahantuloon vaadittavia asiakirjoja. Joissain maissa niihin kuuluu negatiivinen koronatestitodistus. Se tarkastetaan lähtöselvityksessä tai viimeistään portilla, Finnairin Tallqvist sanoo.

Tällä hetkellä esimerkiksi Tanskaan, Hollantiin ja Iso-Britanniaan menijöillä on oltava todistus negatiivisesta testituloksesta.

– On todennäköistä, että kun rokotekattavuus kasvaa, myös rokotetodistuksia tullaan jollain tavalla käyttämään matkustamisessa.

Kuljetusehtojen mukaan yhtiö voi tarvittaessa linjata, mitä terveystietoja koneeseen nousevilta kysytään. Finnair ei vielä ole tehnyt linjauksia koronatesti- tai rokotustodistuksen käytöstä.

HUSin Lehtonen näkee, että lentoyhtiöille voisi olla etua saada koneeseen vain henkilöitä, joilla ei varmasti ole koronaa.

– Siinähän on kyse myös lentoyhtiön vastuusta, oman henkilökunnan ja matkustajien turvallisuudesta. Tämä on tietysti taloudellinen kysymys: koneisiin ei voi ottaa täysiä matkustajamääriä, jos halutaan pitää etäisyyttä, Lehtonen sanoo.

Kuka pyörittäisi paperit?

Todistuksesta ei vielä tiedetä paljonkaan. Olisiko se paperinen, digitaalinen vai mobiiliversio? Mihin todistusta käytettäisiin?

– Yksinkertainen koronarokotustodistus on yksinkertainen dokumentti tuottaa, HUSin Lehtonen sanoo.

Kansainvälinen, esimerkiksi mobiilitodistus on teknisempi kysymys. Lehtonen muistuttaa, että Kiina suunnitteli koronatietojen rekisteröintiä henkilökohtaiseen QR-koodiin. Se herätti epäilyjä, mitä muita tietoja samalla kirjattaisiin.

– Jos ei ole digi-ratkaisua, se voisi tarkoittaa vanhaa kunnon paperia. Ja kuka sitten tuottaisi ja pyörittäisi, ministeriön Saario miettii.

Lähde: Yle