Lukijat kertovat ulkomaalaisten hämmennyksestä Suomessa: ”Olimme järven jäällä, kun vielä vastaan tulivat poliisit, jotka puhalluttivat”!

Monet suomalaisten tavat herättävät ulkomaalaisissa vieraissa ihmetystä.

 

Kerroimme aiemmin tapauksista, joissa ulkomaalaiset ovat hämmästelleet suomalaista saunakulttuuria, suomalaisten outoa kävelytyyliä tai sitä, että syömme herneemme raakana.

 
 

Juttu innosti lukijoitamme avaamaan lisää kokemuksiaan.

 

Näitä ulkomaalaiset vieraat ihmettelevät kyläillessään Suomessa.

 

– Brasilialainen ystäväni ihmetteli, miten ihmeessä lapset saavat täällä kulkea yksinään kouluun.

 

– Ystäväni tuli käymään Englannista Rovaniemelle ja ihmetteli kovasti, kun maantien reunoille istutettiin huonokuntoisia näreitä, eli pieniä kuusia. Ne olivat aurauskeppejä.

 

– Saksalaiset vieraat hämmästelivät kahvipöydässä, kun jokainen leikkasi itse täytekakusta palasen. Heillä kakku leikataan tasakokoisiin palasiin jo ennen pöytään tuomista. No, vieraat oppivat kyllä pian suomalaisille tavoille!

 

– Kreikkalainen vieraani ihmetteli ääneen, kun tarjosin hänelle paprikat raakoina. Olin pilkkonut vihersalaattiin paprikanpalasia, joita hän alkoi nyppimään salaatistaan pois.

 

– Saksalainen mieheni ihmetteli nähdessään ensimmäisen kerran Suomessa torilla myytävän herneenpalkoja. Hän tykästyi niihin, ja ihmettelee nyt, miksei meillä täällä Saksassa ole herneenpalkoja myytävänä.

 

– Italialainen aviomieheni ällisteli aikoinaan Suomessa ensi kertoja käydessään, miksi suomalaiset, nimenomaan tytöt ja naiset, jopa lenkkipolullakin katsovat silmiin ja tervehtivät. Etelä-Italiassa, mistä hän on kotoisin, se tulkittaisiin tietynlaiseksi ”kutsuksi”.

 

– Kuwaitilainen vieraani kävi saunassa. Tultuaan saunasta hän ihmetteli, miksi saunassa oli astia, jossa oli vettä. Kerroin miksi, ja kysyin, mitä hän teki vedellä. Vieras vastasi ”join sen”.

 

– Saksalaisia ihmetyttää, kun Suomessa kuka vain saa kalastaa ja käyttää moottorisahaa suorittamatta niihin tarkoitettuja kursseja. Saksassa täytyy käydä kurssi, jonka läpäistyään annetaan todistus.

– Lähdimme englantilaisen vieraani kanssa tammikuun pakkasilla ajamaan kelkoilla tuttavien mökille saunaan. Hän ei ollut uskoa, että olimme järven jäällä, kun vielä vastaan tulivat poliisit, jotka puhalluttivat.


Lähde IS