Suomalaiset aikovat hiihtolomareissulle koronasta huolimatta – ”Koko ajan pieni huoli takaraivossa”

”Vietämme aikaa mahdollisimman tarkasti vain oman porukan kesken ja olemme ennen matkaa mahdollisuuksien mukaan omaehtoisessa karanteenissa, junassa vain omassa hytissä”, kertoo eräs lukijakyselyn vastaaja hiihtolomasuunnitelmistaan.

91 prosenttia Alma Talentin koronahiihtolomakyselyn vastaajista aikoo pitää hiihtoloman. Kysely tehtiin tammi–helmikuussa Talouselämän ja Kauppalehden verkkosivuilla, ja siihen osallistui 89 vastaajaa.

Ylivoimaisesti suosituin hiihtoloman viettopaikka oli vuokramökki tai -huoneisto, jollaisen oli hankkinut liki puolet, 47 prosenttia, vastaajista. Omalla mökillä tai kakkosasunnolla lomaansa aikoi viettää 27 prosenttia vastaajista. Vain 12 prosenttia aikoi mennä hotelliin.

Lähes puolet, 47 prosenttia, vastaajista aikoi suunnata Lapin hiihtokeskuksiin. Ulkomaille oli lähdössä vain 3 prosenttia.

Ylivoimaisesti yleisin kulkuväline hiihtoloman viettoon oli henkilöauto, toiseksi suosituin lentokone.

Noin neljännes vastaajista aikoi hiihtolomalla tavata lähisukulaisiaan tai ystäviään. Vain 7 prosenttia ei aio välittää koronarajoitteista tapaamisissaan.

  • Ei vaikuta muuten kuin joutuu käymään pakollisessa korona testissä
  • Olen kyllästynyt, enkä enää jaksa kiinnostua koko asiasta.

Hiihtokeskuksiin suuntaavat kommentoivat muun muassa näin:

  • Emme käy ulkona syömässä, lomailemme mahdollisimman paljon vuokramökissä ja siitä pääsee suoraan rinteeseen. Jolloin myös syömään, vessaan ja kaakaolle voi tulla omalle mökille. Isot ruokaostokset ostamme jo kotoa mennessä mukaan ja kaupassa käymme perillä vain tarpeen mukaan.
  • Pysymme kotimaan kamaralla. Kuljemme autolla. Kylpylät yms. jäänee pois. Lisäksi pidämme loman varmaankin eri aikaan kuin ruuhkaisimmilla viikoilla, eli ei hiihtolomaviikolla eikä pääsiäisviikoilla.
  • Vietämme aikaa mahdollisimman tarkasti vain oman porukan kesken ja olemme ennen matkaa mahdollisuuksien mukaan omaehtoisessa karanteenissa, junassa vain omassa hytissä. Baariin emme menisi muutenkaan, mutta nyt myös hankimme enemmän omia eväitä, jotta hiihtoretkilläkin pärjäisimme mahdollisimman hyvin niillä latukahviloiden sijaan. Kasvomaskit kauppaan ja vastaaviin tilanteisiin.
  • Täytyy miettiä tarkemmin, mitä pystyy tekemään ja miten pitää turvavälit. Koko ajan pieni huoli takaraivossa, tuleeko kohteessa olemaan ruuhkaa.
  • Itse asiassa yleensä en ole pitänyt hiihtolomaa mutta nyt kun kaikki aika vietetään etätöissä kotona, haluan täältä lomalla pois… Mutta olemme ainoastaan omassa mökissä jossa teemme ruoat, emme käy ravintoloissa kuten yleensä, maksimissaan haemme sieltä take-awaynä ruokaa. Emme käy laskettelemassa tai after ski:ssä.

 

Lähde: Kauppalehti