Levi ja Ruka pullistelevat täynnä etelän lomalaisia – johtajat kertovat, mikä muuttui menossa uuteenvuoteen verrattuna

Sekä Levin että Rukan laskettelukeskukset penäävät myös asiakkaiden omaa vastuuta.

Perjantaina Etelä-Suomessa koululaisilla alkanut talviloma on näkynyt siinä, että lapsiperheet ovat ottaneet suunnaksi pohjoisen.

Levin- ja Rukan laskettelukeskuksista kerrotaan Ilta-Sanomille, että talvilomalaiset ovat täyttäneet koko mökkikapasiteetin.

– Jonkun verran hotelleissa on vielä tilaa, mutta selkeästi nyt halutaan olla vaan oman porukan kanssa, sanoo Oy Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Samaa sanoo myös Rukakeskus Oy:n paikallisjohtaja Matti Parviainen, jonka mielestä koronavirus näkyy erityisesti nettivarauksissa.

 

– Paljon on varattu välineitä valmiiksi ja maksettu ne etukäteen, jotta aamulla ei tarvitse muuta kuin hakea välinevuokraustoimiston ulkopuolelta itselle merkatut välineet.

 

Palosaari kertoo Levillä jaettavan laskettelukeskuksen puolesta maskeja. Myös Rukalla maskeja jaetaan asiakkaille ja kovaääniset muistuttavat turvaväleistä säännöllisin väliajoin.

 

Koronvirustilanne vaatii lehmän hermoja myös asiakkailta. Kun esimerkiksi hissien käyttö on puolitettu, niin se tarkoittaa jonojen kasvavan pitkiksi mäen alapäässä.

 

Molemmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että talviloma on luonteeltaan vastuullisempi ajankohta kuin esimerkiksi uusivuosi.

 

– Perheet menevät lomalla luonnollisesti lasten ehdoilla, sanovat molemmat.

 

Tämä näkyy molempien mielestä siinä, että yhä suuremmalla osalla asiakkaista on valmiiksi maskit, ja käytös kaikin puolin vastuullisempaa alkoholin käyttöä myöden.

 

VAIKKA asiakasprofiili on erilaista, niin määrät molemmissa laskettelukeskuksissa ovat lähes samat kuin jouluna ja uutena vuotena.

Palosaari muistuttaa loppujen lopuksi asiakkaiden omaa vastuuta.

 

– Ravintoloihin, vuokraamoihin tai juuri minnekään ei pääse ilman maskia. Teemme kaikkemme, että hommat hoituisivat asiallisesti. Kuitenkin loppupeleissä vastuu on asiakkailla pitää kiinni turvaväleistä ja muiden huomioon ottamisesta.

 

Parviainen on täysin samaa mieltä ja muistuttaa, että palveluntarjoajan keinot ovat käytännössä vähäiset, jos joku törttöilee.

– Eihän ketään voi pakottaa pitämään tarkkoja turvavälejä tai maskia. Emme ole poliisi vaan yritys, joka tarjoaa asiakkaille palveluja.

 

Sekä Leviltä että Rukalta kerrotaan tämän vuoden talviloman vertautuvan lähes täysin viime vuoteen. Palosaari arvioi, että Levin laskettelukeskuksen alueella on tällä hetkellä noin 20 000 ihmistä.

 

Parviainen ei sen sijaan halua arvioida ääneen Rukan tarkempaa asiakasmäärää, koska kokee joiden ihmisten tulevan muuten linjojen läpi ”koronaraivossa.”

 

 

Lähde: Iltasanomat