Hotelli Punkaharjun sulkeutuminen saa Saimi Hoyerin kyyneliin: ”Nyt ei ole se hetki, että edes harkitsisin kaatumista” – Katso Kauppalehden uusi Vuosi koronaa -videosarja

Saimi Hoyerin perustama Hotelli Punkaharju on taistellut vuoden ajan koronaa vastaan

”Se oli hirveä hetki, kun saatiin kuulla, että nyt se korona on täällä”, muistelee Hotelli Punkaharjua emännöivä Saimi Hoyer viime kevättä, kun koronapandemian todellisuus iski päälle täysillä.

Punkaharjulle oli kokoontunut Johanna Oraksen maalauskurssin iloisia osallistujia. He olivat odottaneet pitkään, että pääsevät maalaamaan ja purkamaan työstressiään.

”Sitten muistan, miten yksi ihminen tuli ovesta sisään ja huusi hirveän kovaa, että eiköhän tää kurssi peruta. Silloin tuli sellainen romahdus.”

”Se oli ihan kuin hirmuinen ukkosmyrsky olisi pyyhkäissyt ja vienyt tästä katot pois. Siitä se sitten alkoi. Kurssia ei peruttu, Johanna halusi sen pitää. Kahden päivän kurssi pidettiin ja sen jälkeen ovi sulkeutui sunnuntaina. Täällä oli tosi hiljaista. Silloin itkin ja minua alkaa nytkin itkettää.”

Hotelli Punkaharju sulki ovensa lähes päivälleen vuosi sitten kolmeksi kuukaudeksi. Uudemman kerran ovet pantiin kiinni marraskuussa. Helmikuussa hotelli oli auki pari viikkoa, kunnes se suljettiin jälleen maaliskuun alussa. Nyt toivotaan, että avaamaan päästäisiin huhtikuun alussa.

Hotelli Punkaharju ei ole saanut koronatukia

Saimi Hoyer lähti hotelliyrittäjäksi viitisen vuotta sitten yhdessä ex-miehensä kanssa. Vuodet ovat olleet kaikkea muuta kuin helppoja. Hotelliyritys Punkaharjun Luontomatkailu Oy:n liiketoiminta on ollut tähän asti kannattamatonta. Tämän takia yritys ei ole saanut koronakriisin tukia.

”Meillä on ollut aika tiukkoja nämä viisi edellistä vuotta, siitä asti kun avattiin. Tässä on ollut hurjia myrskyjä ja niiden läpi on menty. Että ei nyt ole se hetki, että edes harkitsisin sitä kaatumista”, Hoyer sanoo. Hän kertoo uskovansa, että ensi kesästä tulee vieläkin parempi kuin menneestä viime kesästä.

”Meillähän on täällä nyt jännitysmomentti päällä, että miten käy oopperajuhlien tulevana kesänä. Viime kesänä niitä ei ollut, ja vaikka niitä ei ollut, niin Hotelli Punkaharju teki parhaan kesänsä koskaan näiden viiden kesän historiassa.”

Hoyer jaksaa myös uskoa, että yrityksen pahimmat ajat alkavat olla takanapäin. Pari vuotta sitten hän sai yhtiökumppanikseen muutosjohtamiseen keskittyneen ekonomi Mari Kettusen, joka omistaa hotelliyrityksestä nyt 51 prosenttia.

”Meidän suunta on positiivista kohden. Hotelli Punkaharju ei tule tähän koronakriisiin nyt kaatumaan.”

 

Lähde: Kauppalehti