Pääministerin viesti pääsiäislomia suunnitteleville: ”Vältetään sellaista matkailua ja sellaista matkustamista, jossa ollaan kontaktissa muiden ihmisten kanssa”

Nyt kaikkein tärkeintä on välttää ylimääräisiä sosiaalisia kontakteja, painottaa pääministeri Marin.

Pääsiäisenä voi matkustaa mökille oman perheen kanssa, toteaa pääministeri Sanna Marin (sd).

Häneltä kysyttiin Säätytalolla, haluaako hallitus liikkumisrajoitukset voimaan, jotta suomalaiset eivät matkustaisi pääsiäisenä. Hallitus jatkaa neuvottelujaan tänään kello 18.

”Oma viestini suomalaisille on se, että vältetään sellaista matkailua ja sellaista matkustamista, jossa ollaan kontaktissa muiden ihmisten kanssa. Jos menee vaikkapa omalle mökille yksin puolisonsa tai perheensä kanssa ja ei tapaa muita ulkopuolisia ihmisiä, niin siinä ei ole sen isompi riski kuin siinä, että on kotona omien perheenjäsenten kanssa tai muiden aivan läheisten ihmisten kanssa”, Marin totesi medialle Säätytalon portailla ennen parlamentaaristen neuvottelujen alkamista.

Tilanne on toinen, jos hakeudutaan mökille viettämään aikaa isolla porukalla, johon kuuluu ihmisiä oman perhepiirin ulkopuolelta. Tällöin tartuntaketjuja saattaa lähteä liikkeelle, Marin huomauttaa.

”Näitä tapauksia me olemme nähneet.”

Pääministeri kehottaa nyt välttämään ennen muuta muiden ihmisten fyysistä kontaktia oman ydinlähipiirin ulkopuolella.

“Tällaisten kontaktien välttäminen on kaikkein tärkeintä.”

Toissijaista on se, viettääkö aikaa kotona vai mökillä, kunhan ei tapaisi ulkopuolisia ihmisiä, Marin totesi.

Hallitus keskustelee ensin kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa koronatilanteessa ja jatkaa sitten omia neuvottelujaan.

Lähde: Kauppalehti